NTNUI har i flere år vært landets største studenttennislag. NTNUI kan nå skilte med imponerende 333 medlemmer. Studentidrettslaget stiller med ett herrelag i 4. divisjon og ett damelag i 3. divisjon. Damelaget var nylig på tur til Tromsø, hvor det ble en seier og ett tap.

Rebekka Haakonsen, Sarah Waters, Ingeborg Jensvoll og Ingrid Flatebø Holsen sørget for studentlag-seier mot Tromsøs 2. lag, men mot 1. laget holdt det ikke til poeng med i bagasjen hjem Trondheim.

-Det kunne vuppet begge veier da vi tapte to tresettskamper, forteller Rebekka Haakonsen. Hun er inne i sin tredje sesong i NTNUI, men har fortid i Bygdøy og Ullern.

Doublepartner Ingrid Flatebø Holsen har enda lengre fartstid i studentidrettslaget. Bergenseren kom til NTNUI allerede våren 2016.

NTNUIs damelag vant 4-2 over Tromsø 2 og tapte 2-4 mot Tromsø 1.

-Det var en fin helg i Tromsø, jeg synes alltid det er gøy å reise for å spille tennis. Spesielt double-kampene sammen med Rebekka gikk veldig bra! På lørdagen slet jeg en del med serven, men det løsnet heldigvis litt på søndagen, da klarte jeg også å dra i land singelkampen. Alt i alt en bra helg med mye god tennis!

Sarah Waters og Ingeborg Ramsvik Jensvoll er ferskere skudd på NTNUI-sammen. De spilte begge sine første lagkamper for NTNUI.

-Det var veldig artig å spille i helgen. Double gikk ikke som vi hadde håpet, men vi hadde det gøy! Var selv fornøyd med kampen til tross for tap, og hadde ei fin helg på tur med jentene, forteller Bodø-jenta Ingeborg Ramsvik Jensvoll.

Også Sarah kom flyttende til Trondheim fra Bodø. Størst del av tennisbakgrunnen har hun imidlertid fra USA, hvor hun spilte fra 2010 til 2014.

-Det gikk dessverre ganske dårlig for min del i helga, da jeg følte meg uvel begge dagene og klarte ikke å spille som jeg vet jeg kan! På søndag måtte jeg trekke meg etter første settet i singel. Hvis jeg ikke hadde vært syk, så kunne resultatet kanskje blitt 3-3 eller 4-2 mot Tromsø 1. Men det var uansett en veldig fin helg og jeg setter pris på støtten jeg fikk fra de andre spillerne.

Til vanlig møtes jentene ukentlig til treninger på Lade tennisarena. Herrelaget og damelaget har treninger torsdager 19.30-21.30 og søndager 14-16.

-Guttene og jentene spiller som regel hver for seg, men av og til har vi noen øvelser sammen på slutten. Vi organiserer treningene selv, men vi skulle gjerne hatt en trener av og til. Jeg tror det kunne vært til stor nytte, men det har vel med økonomi å gjøre, sier lagkaptein Ingrid Fodstad.

– Det er generelt veldig billig for oss studenter å spille tennis i Trondheim, og det gjør det mulig å kunne fortsette med tennis. På damelaget er vi akkurat nå 11 spillere, men det skjer utskiftninger hele tiden. Noen skal på utveksling, noen er ferdig med studiene. Det er alltid vanskelig å stille lag midt i eksamensperioden.

I tillegg til lagkamper i 3. divisjon, har damelaget det siste året også deltatt på RM inne 2022, Lade open 2021, Trondheim Open 2022 og Trondheim Double tour 2022, Trondheim Grand Prix 2022, KM inne 2021.