-Et fantastisk arrangement

2621

Det var mildt sagt høy stemning på Oslo Tennisarena sist lørdag, da 500 barn møttes til TennisKids medlemsklubbers første – og neppe siste – nasjonale sommerfestival.

Vi har snakket med ansvarlig for TennisKids Espen Lilleaas om Sommerfestivalen 2022.

Det var folksomt på OTA, da ca 500 barn møttes til den første Sommerfestivalen i regi av TennisKids…

TENNISKIDS: FOKUS PÅ FERDIGHETER OG Å IVARETA DET ENKELTE BARN

Norges Tennisforbund eies av sine medlemsklubber og NTF TennisKids er et tilbud til medlemsklubbene. Her må den enkelte klubb melde sin interesse for å bli en deltaker i tilbudet. Pr i dag er 50 klubber fra Mandal til Tromsø med i TennisKids.

-TennisKids er et omfattende konsept med mange verktøy, innleder ansvarlig Espen Lilleaas. -Ett av verktøyene i programmet er TK Tour. Det er sannsynligvis verdens største turneringsprogram for barn. Og det er definitivt verdens mest velfungerende.
-Meg bekjent, er det ingen andre land som har et eget, tilrettelagt turneringsalternativ for barn fra 5-6 år og oppover. De fleste land bruker tradisjonelle turneringsformater og differensierer barna etter alder, som feks U8, U10, U12.

Noe av det som gjør TennisKids spesielt er at det fokuserer på barnets ferdigheter og ikke bare alder…

-TennisKids deler inn barna etter ferdigheter i tre hovednivåer; rødt, orange og grønt. Hvert nivå er igjen delt inn i tre undernivåer. Og hvert nivå har definerte kriterier for deltagelse på TK Tour.
TennisKids skal ivareta hvert enkelt barn best mulig; dvs barnet skal oppleve mestring, føle tilhørighet, samhold og ikke minst idrettsglede. Her har medlemsklubbene tilgang til en rekke verktøy for å lykkes med dette. TennisKids fokuserer også på barnets adferd og har et eget belønningssystem for god adferd. Adferden er, tross alt, det eneste barnet selv kan kontrollere 100%.

OMFATTENDE FORARBEID

I flere år hadde Espen Lilleaas lekt med tanken på å samle barn fra alle medlemsklubbene til en stor festival; en dag barna skulle huske lenge og vel. Men koronaårene, med restriksjoner og kanselleringer, stakk kjepper i hjulene og umuliggjorde prosjektet.

Muligheten bød seg ved årsskiftet.

-Etter å ha snakket med teamet til TennisKids, administrasjonen i NTF og medlemsklubbene kunne vi i januar omsider starte planleggingen. I mars opprettet vi en arbeidsgruppe bestående av 8 trenere fra ulike TK-klubber. Eiksmarka stilte med Marco Flacco og Robert Søreid, Furuset med Ingrid Huus, Heming med Christopher Andersson og Asker med Marek Lukacovic, i tillegg til Lance Morgas, Espen Foss og meg selv.

-Hver torsdag møttes vi på Teams. Vi oppdaget ganske fort at det var mange utfordringer. Spesielt at vi ikke visste hvor mange deltagere det ville bli. Hvordan kunne vi planlegge et arrangement når vi ikke visste om det kom 50, 100, 500 eller kanskje 1000 barn? Derfor måtte mye av arbeidet gjøres helt mot slutten.

Promotering av dagen hørte med og ingen ringere enn Casper Ruud stilte opp.

-Her ønsker vi å gi Casper Ruud en stor takk. Casper stilte velvillig opp med en videohilsen til alle.
Denne videoen kan du se på TKs Instagram og Facebook-siden «ntftenniskids». Også Espen Foss gjorde en kjempejobb med både promotering og oppfølgning underveis på sosiale medier.

Padelbanene kom godt med…

DEN STORE DAGEN

Tidlig fredag ettermiddag stilte nesten hele arbeidsgruppen på OTA. 9 tennisbaner, samt padelbanene, skulle settes i stand til storinnrykk neste morgen. I tillegg skulle det pakkes 500 goodiebags, henges opp bannere, utallige ballonger skulle blåses opp, 40 minitennisnett skulle hentes fra ulike klubber, dokumenter printes og lamineres – for å nevne noe. Det ble både veldig hektisk og veldig sent. De siste i komiteen dro fra OTA kl 0330 på morgenkvisten – og skulle være tilbake igjen kl 0730. De første barna kom 0830.

Dagen var inndelt i TennisKids tre nivåer:
Rødt nivå kl 0900-1200
Omrigging kl 1200-1300
Orange nivå kl 1300-1600
Omrigging kl 1600-1700
Grønt nivå kl 1700-2000

På kvelden, da alle var gått, var det oppryddning og reversering av arbeidet fra fredagen. Endel av oppryddningen ble ferdig først søndag ettermiddag.

-Vi synes dagen gikk bra og er fornøyd med at det kom ca 500 barn, sier Lilleaas. -Vi har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Nå skal vi evaluere prosjektet. Men det vi allerede kan si er at vi ønsker å gjøre dette til en årlig tradisjon. Så neste år må alle holde av helgen 10.-11. juni til en ny Sommerfestival. Da vil vi veldig gjerne ha med enda flere klubber fra hele Norge, spesielt de utenfor Oslo-regionen.

Bodø Tennisklubb var nordligste deltaker. Her med daglig leder i BTK Mona Olsen og Espen Lilleaas.

-ET FANTASTISK ARRANGEMENT

Nordligste klubb på festivalen var Bodø Tennisklubb. Daglig leder Mona Olsen var tilstede med 3 deltakere.

-Det var et fantastisk arrangement, er det første hun sier på telefon fra Bodø. -Et fantastisk bra opplegg. Godt organisert og kjempegøy å ha vært med på. Så dette håper jeg vi får mer av, sier hun før også hun kommer inn på et tilbakevendende problem med både Norge og norsk tennis.

Norge er et langstrakt land med store avstander.

-Vi er nok litt misunnelige på dere «søringer», som har så mye tennis og mange muligheter innenfor korte avstander. For oss her oppe blir alt så mye vanskeligere. Tennismiljøet er mindre og avstandene så mye større. En helg i Oslo kan bli kostbart. Hotellrom i hovedstaden er dyrt og i tillegg kommer flyreisen. Så neste år drømmer jeg om en tilskuddsordning for oss som kommer langveis fra. Og så ønsker jeg at festivalen strekker seg over to dager. For dette var veldig gøy, avslutter Mona Olsen.

Espen Lilleaas ønsker til slutt å fremheve den velvilligheten festivalen møtte i arbeidet med sponsorer. Spesielt ønsker han å takke: Follestad, Egon Arrangement, Fisherman’s Friend, Norges Expo, Sun-Maid og Look-O-Look.

Se bilder fra arrangementet

Ansvarlig for TennisKids Espen Lilleaas