Sterk seier over Egypt

1260

Egypt var Norges første motstander i årets Billie Jean King Cup, hvor det var knyttet adskillig spenning til hvor Norge sto i forhold til gruppens antatt sterkeste lag. -Dette blir den tøffeste kampen, uttalte lagkaptein Jørgen Vestli før start.

Solid av Malene Helgø

Først ut var Norge’s toer Malene Helgø. Helgø har hatt en vanskelig start på nyåret og slitt med en skade i lengre tid. Men – i dagens kamp fremsto hun alt annet enn skadepreget…

Motstander var 24-årige, WTA 410 Sandra Samir med 12 single- og 8 doubletitler på ITF touren.

I første sett holder spillerne egne servegames til 5-5, hvoretter de begge bryter hverandre og settet går til tie break. Også tie-break’et er jevnt og Samir har 2 settballer – men Malene griper sjansen når den byr seg og vinner tie break’et 9-7.

Annet sett blir en oppvisning fra Malene Helgø’s side: 6-0 – og det står 1-0 i kamper til Norge.

WTA #50 i double mot #62 i single

Ulrikke Eikeri har hatt en god start på året og er imponerende #50 på WTA’s doubleranking. Hennes motstander Mayar Sherif er tilsvarende god i single; #62 på WTA-rankingen. Det er således en veldig tøff oppgave Ulrikke står overfor.

I første sett spiller Ulrikke en regelrett imponerende tennis og tar dette 6-3. I 2. sett blir Sherif liggende et break foran, inntil Eikeri på 3-5 bryter tilbake og settet går til tie break. Marginene går egypterens vei og Mayar vinner tie break’et 7-5.
Ulrikke får en uheldig åpning på avgjørende sett. Sherif bryter direkte og dette ene bruddet er tilstrekkelig – som det ofte er på høyt nivå – til at hun vinner settet 6-4 og dermed kampen.

Avgjørende double

Ulrikke Eikeri er etablert som en doublespiller i verdensklasse og har sammen med Malene Helgø spilt sterke doubler. På Egypts lag kom 27-årige Rana Sherif Ahmed inn for Sandra Samir.

Første sett går enkelt Ulrikke og Malenes vei med 6-1. I 2. sett er egypterne sterkest og tar settet 6-4. I 3. sett er det igjen Ulrikke og Malenes tur til å vinne poengene og dermed avgjøre landskampen i Norges favør: 6-2 i avgjørende sett.

Hellas neste motstander

En lang, spennende og gledelig dags tennisferd er over for det norske laget. Malenes kamp varte 1 time og 51 minutter, Ulrikkes 2:33 og doublen 2:03.

Tilstede var generalsekretær Aslak Paulsen, som ikke legger skjul på hvor imponert han er av de norske jentene.

-Både Ulrikke og Malene spilte veldig god tennis. Malene slipper seg helt fri i siste sett. Og Ulrikke spiller en nærmere 3 timers kamp mot WTA 62. Her spiller hun antagelig sitt beste sett noensinne, sier Paulsen.

Kaptein Jørgen Vestli oppsummerer dagen slik…

-Det var høy klasse på begge jentene og deilig at de dro doublen i land på en spillemessig veldig bra dag. Malene har mange sjanser til å vinne første sett ganske klart, men må redde tre settballer og så går det fort unna i andre. Ulrikke leder 6-3 6-5 mot WTA 62 og spiller glimrende tennis, men må se seg slått etter nærmere 3 timer i en kamp som holdt veldig høyt nivå. I doublen er vi klart best i to av tre sett – med to jenter som er veldig på hugget. Det ble en herlig avslutning på en lang og god norsk dag.

I morgen er det Hellas som står for tur. Kampstart er not before kl 1400 norsk tid. Vi gleder oss!

Link til statistikk og tallmateriale fra dagens kamper

Link til Norges gruppe

Forsidebildet, f.v: Landslagsansvarlig Fredrik Lovèn, Lilly Håseth, Melanie Stokke, Malene Helgø, Ulrikke Eikeri og kaptein Jørgen Vestli.

Begge foto: Aslak Paulsen.