Det er ikke dagligdags at det norske flagget er heist over centre court i Rolex Monte-Carlo Open, men med en nordmann som fjerdeseedet i Monte Carlo Masters, henger det norske flagget på æresplassen over anlegget.

Søndag startet Monte Carlo Masters, den første av tre grusturneringer i klassen Masters. Madrid og Roma har samme kategori og spilles også før French Open i Paris i slutten av mai.

Ruud er fjerdeseedet i Rolex Monte-Carlo Open. Nordmannen har bye i første runde og møter danske Holger Rune i sin første kamp på onsdag. Kampen spilles «followed by» kl 11:00.

Ruud og Rune har møtt hverandre to ganger tidligere. Første gang var i samme turnering i Monte Carlo i fjor. Begge gangene har Ruud vunnet.

– Rune er en uredd spiller. Han er i god form, så får jeg prøve å bruke de to seierne jeg har hatt mot han til min fordel. Jeg spilte veldig bra i de kampene, så jeg håper jeg fortsetter med det i morgen, sa Casper Ruud til Discovery.

Espen Tvedt, Eurosport/Discovery, intervjuer Casper Ruud i Monte Carlo

Verdensener Novak Djokovic var endelig tilbake på et tennistablå på tirsdag, men måtte se seg slått av spanske Alejandro Fokina i sin første kamp i Monte Carlo. Serberen har blitt nektet deltakelse pga manglende covid-vaksinering. Forrige turnering Djokovic deltok i var i Dubai i februar. Rafael Nadal er ute med skade i ribbeinet og Daniil Medvedev er også nyoperert etter brokk-operasjon.