Gruppen som er i sluttfasen av sitt Trener 3-kurs er samlet på OTA i disse dager. Kurset går over et helt år og i desember er den siste samlingen og eksamen for deltakerne.

Årets trener 3 kurset deltakere er Lucie Sejrup (Bergens Tennisklubb), Marin Franjicevic (HTK), Ignas Mazgelis (Grefsen) , Arantxa Andrady (Lillehammer), Tewodros Desalegn (OTA), Marta Marcinkowska (Gjøvik) og Claudio Rivera (Paradis).

I lunsjpausen blir det prat om hvorfor det er så stor vekst i tennis i Norge. Andrady, som idag trener på Lillehammer, tror sosiale medier har hatt en effekt for å spre informasjon om tennis til et bredere publikum.

-Det er mange flere som vet om tennis nå, sier Arantxa Andrady.

Flere av trenerne kurset mener at klubber og trenere gjør en god jobb og at dette har bidratt til at det er blitt veldig attraktivt med tennis. Økt fokus på familie og at mange klubber inkluderer både store og små i sitt aktivitetstilbud, er blant tiltakene som blir nevnt.

-Norsk tennis er flinke med å tilpasse utstyr og treninger til ferdighetsnivåene på barna, sier Teddy (Tewodros Desalegn). Ulike balltyper og banestørrelser bidrar til dette, fortsetter Desalegn.

Alle er enige i at Casper Ruud-effekten også har hatt stor betydning de siste årene.

De fleste på kurset kjenner hverandre fra før. De har møtt hverandre på ulike samlinger og kurs hos NTF og noen har en del kontakt i hverdagen også. De synes det er gøy og viktig å dele erfaringer og lære av hverandre i løpet av året som kurset har gått. De sier at kursansvarlig, Øivind Sørvald, forklarer ting på en enkel og forståelig måte. Gruppedynamikken er bra og innholdet og oppgavene i kurset er tilpasset de deltakerne som er med. Franjicevic synes kursets styrke er når Sørvald tar opp temaet taktikk og viser videoklipp fra ATP- og WTA spillere.

Deltakerne på Trener 3 kurset har eksamen under siste samling i desember.