I skrivende stund er det norske laget underveis på den ca 25 timer lange turen til United Cup i Australia. Norge spiller i Gruppe E med Italia og Brasil i Brisbane.

På laget er Malene Helgø, Ulrikke Eikeri, Lilly Håseth, Casper Ruud, Viktor Durasovic og Andreja Petrovic. Kaptein er Christian Ruud og Fredrik Lovèn lagleder.

– Det er et nytt konsept i år, hvor damene er inkludert på linje med gutta. 2 herresingler, 2 damesingler og evnt en avgjørende mixed double. Dvs det er først til 3 vunnede kamper, sier kaptein Christian Ruud.

– United Cup er kickoff for både WTA- og ATP-sesongen 2023 – og på veldig høyt nivå både tennis- og arrangementsmessig. Vi skal bo på Hotel W Brisbane og spille på Pat Rafter Arena. Pat Rafter Arena ligger ca 15 minutters biltur fra hotellet, fortsetter Christian Ruud.

Hva tenker så Ruud om Norges sjanser?

-Vi er i en tøff gruppe med Italia og Brasil. Italia er gruppens sterkeste lag. Jeg håper vi kan vinne en av kampene og da er nok Brasil mest realistisk.

NB: Brisbane ligger 9 timer foran Norge!

Forsidebilde – fra venstre: Viktor Durasovic, Andreja Petrovic, Malene Helgø, Casper Ruud, kaptein Christian Ruud, Ulrikke Erikeri og fysioterapeut Alexander Brun. Lilly Håseth og Fredrik Loven var ikke tilstede.