NM innendørs avholdes i disse dager på Gjøvik, og det er svært god deltakelse. Det er imidlertid få college spillere påmeldt i turneringen selv om terminen for turneringen er tilpasset disse spillerne. Turneringsleder Per Granlund sier at han tror avstanden til Gjøvik er den største utfordringen. Med et glimt i øyet legger han til at avstanden fra Oslo til Gjøvik nok er lengre enn avstanden fra Gjøvik til Oslo. 

Dette er fjerde gangen Gjøvik Tennisklubb arrangerer NM inne, etter også å ha arrangert turneringen i 2014, 2019 og 2021. Turneringsansvarlig sier at forberedelsene blir enklere for hver gang de arrangerer, da de får mer og mer erfaring. Et stort lokalt nettverk bidrar til mange små og store lokale samarbeidspartnere som bidrar til at turneringen kan bli en suksess. Granlund sier at målet med å arrangere NM på Gjøvik er å markedsføre tennis i Innlandet, tjene penger til klubben og synliggjøre nivået på norsk tennis for de lokale.

Per Granlund, daglig leder i Gjøvik Tennisklubb og turneringsleder for NM Inne

Situasjonen i Gjøvik Tennisklubb er i dag veldig god. Klubben har gått fra å ha 147 medlemmer i 2019 til over 400 medlemmer i dag, noe som Granlund mener skyldes pandemien, «Casper Ruud-effekten», samt et godt miljø i klubben. Han trekker spesielt fram et stort veteranmiljø. Tennishallen på Gjøvik vil også være gjeldfri i 2025. Klubben forventer i nær fremtid også ytterligere økning blant de yngre medlemmene.

Gjøvik Tennisklubb har også store oppgraderinger i sikte. En av hard-court banene utendørs skal allerede i 2023 erstattes med tre padelbaner. Nytt klubbhus er også planlagt i nær framtid. Granlund sier at dette er i tråd med den økte klubbveksten de har opplevd. Alt i alt ser det ut til at NM inne på Gjøvik er en stor suksess, og at Gjøvik Tennisklubb har mye å se frem til i fremtiden.

NB!! Finalene i NM sendes direkte på VGTV torsdag fra klokka 12. Trykk på linken nedenfor:

Damefinalen spilles mellom Matylda Burylo (1) og Iben Bauer Storkaas (5). Herrefinalen spilles mellom Baltazar Magus Wiger-Nordås (1) og Henrik Villanger (2) etter damefinalen.

https://tv.vg.no/video/253209/nm-i-tennis-finaler