Det norske laget ankom Lima til World Group I-landskamp i begynnelsen av uken. Reisen gikk uproblematisk og alle har holdt seg friske og skadefri.

– Vi er en superkul gjeng, sier 17-årige, Davis Cup-debutant Nicolai Budkov Kjær. – Vi har mye moro. Og vi har fått god trening hele uken.

Trekningen fant sted fredag, hvor kaptein Anders Håseth hadde tatt ut Viktor Durasovic og Nicolai Budkov Kjær til singlene, og Viktor Durasovic og Herman Høyeraal til doublen.

Om uttaket sier kaptein Anders Håseth:
– Nicolai Budkov Kjær har hatt en god utvikling og er nå nummer 22 på ITF’s juniorranking. Han har en god seiersrate på grus på 75%. I tillegg har han spilt bra på trening og gjort seg fortjent til å få sjansen. Jeg har en troen på mindset’et til Nicolai. Han kan gå inn på banen med tro på å vinne og stå for en overraskelse.

Trekningen fant sted fredag

1-1 i kamper etter første dag

Viktor Durasovic er førstemann ut i singlene på Estadio Hermanos Buse mot ATP 403 Gonzalo Bueno. Rutinerte Viktor spiller en gjennomført solid og god kamp og vinner 6-3 6-4.

For unge Kjær er den forestående kampen et stort øyeblikk…
– Jeg har drømt i flere år om å spille Davis Cup for Norge. Nå skal jeg debutere og jeg gleder meg veldig, sier han før lørdagens single.

Og debuterte gjorde han – med glans – mot ATP 70 Juan Pablo Varillas…

Kommentarfeltene på peruvianske nettsteder var fulle av ros etter kampen: „That Norway is 17 years old, not even ranked, but he plays like a top 300” og „I think that 17 year old kid can beat anyone else on the team in singles”.

For Kjær presset Varillas til 7-5 6-4.

Dermed står det 1-1 i kamper etter første dag. I kveld starter doublen kl 1900, etterfulgt av Viktor mot Juan Pablo Varillas og Nicolai mot Gonzalo Bueno.

Discovery+ sender direkte.

Dette blir spennende. Vi gleder oss!

Nicolai Budkov Kjær med landslagsansvarlig Fredrik Lovèn.

Alle foto: Generalsekretær Aslak Paulsen.