Etter en oppløftende lørdag, hvor lagene vant èn kamp hver, var spenningen stor før søndagens avgjørende kamper.

Optimisme før kampstart

Kaptein Anders Håseth hadde tatt ut Viktor Durasovic og Herman Høyeraal til double. Durasovic var banens best rangerte doublespiller med en ATP-plassering som nr 212 og Høyeraal er college- og doublespiller på høyt nivå. Man så definitivt for seg muligheten for en norsk seier.

Les også om første dag av landskampen

Norge’s 1’er Viktor Durasovic innledet landskampen med seier. Se video av seieren her

Ingen god norsk dag

Kampen ble dessverre ikke det vi håpet på. Etter å ha tatt ledelsen 3-0 i første sett ble det ikke så mange flere games til nordmennene. Peruvianerne var best og vant kampen 6-4 6-2.

I den påfølgende singlen skulle ATP 366 Viktor Durasovic opp mot ATP 70 Juan Pablo Varillas. Durasovic har et veldig høyt toppnivå, noe han har vist i tidligere Davis Cup-oppgjør.

Varillas ble imidlertid nummeret for stor og Viktor fikk aldri frem spillet han har i seg. 6-1 6-1 til hjemmefavoritten.

Dermed hadde Peru avgjort landskampen med tre vunnede kamper.

Femte kampen ble spilt mellom Nicolai Budkov Kjær og Ignacio Buse (ATP 683). Peruvianeren åpner best og vinner 1. sett 6-2, men Kjær kommer tilbake og tar 2. sett 6-4. 3. sett ble spilt i form av super tie-break. Buse har overtaket og har matchballer på 9-6. Kjær gjør det spennende gjennom å utlikne til 9-9 før Buse vinner settet 11-9.

Således er drømmen om ny Qualifiers borte – i denne omgang.

Artikkelen oppdateres hvis vi får kommentarer fra laget og støtteapparatet.

17-årige Nicolai Budkov Kjær imponerte stort i Davis Cup-debuten.