Nye aldersklasser er positivt for tennis mener tidligere proffspiller.

Gunnar Eckhoff og Jan Frode Andersen mimrer på tribuna.

I nydelig vårsol var det duket for første dag av Norges Cup for juniorer i Asker og Blommenholm. I U13-klassen i Asker møtes døtrene til to tidligere toppspillere på bane to. Sunniva Eckhoff (Stabekk TK) og Eva Grier Andersen kjemper på banen mens fedrene Gunnar Eckhoff og Jan Frode Andersen mimrer om gamledager. Da var det bare U12, U14, U16 og U18-klasser, men den tidligere toppspilleren er positiv til at det også spilles viktige turneringer i U13 og U15.

– Jeg synes det er fornuftig. Alt som gjør at vi hindrer frafall er klokt. Å bytte litt om på aldersklassene tror jeg gjør at flere vil spille lenger og det er det eneste som betyr noe. Det er jo nettopp det som er det geniale med sporten vår. Du kan spille fra du er fire til du er 94, smiler Andersen som på sitt beste var nr 135 på ATP-rankingen.

Både familien Andersen og Eckhoff synes det er hyggelig å være på turnering og møte mange gamle kjente og også tidligere rivaler på tennisbanen.

– Det er helt avgjørende at klubbene arrangere turneringer. Grunnen til at mange av ungdommene trener er for å konkurrere, og man må spille turneringer og kamper for å bli en bedre spiller. Jeg synes jevnt over at det er bra med turneringer gjennom hele året, så alle muligheter til å spille er der, sier tidligere juniornorgesmester Gunnar Eckhoff.

Daniel Tomter elsker å arrangere turneringer i Asker TK.

Turneringsansvarlig i Asker TK, Daniel Tomter, elsker å arrangere tuneringer og går rundt med et stort smil om munnen.
– Det går helt strålende. Vi er på tid, været er bra, vi har nok baner og folk er fornøyde. 106 påmeldte er påmeldt, og det spilles singel og double i fire nivåklasser (A,B, C og D) slik at vi får flest mulig jevne kamper, forklarer Tomter.

Også i Blommenhold og Sandvika TK spilles det Norges Cup denne helgen og i U15-klassen har de også fått en god start.

– Vi jobbet godt for å få banene klare og starten har gått veldig bra. 80 stykk er påmeldt og det kommer spillere fra både Tromsø, Stavanger og Bergen. Jeg kunne gjerne ha tenkt meg at enda flere av de antatt beste stilte opp, men vi er godt fornøyde med påmeldingen, forteller turneringsleder Jörgen Nilsson.

Han er enig med Andersen i at det er positivt at det er blitt litt ulike aldersklasser i tennis.
– Det er fint at også 15-åringene kan være eldst i en klasse og hevde seg. At de som egentlig er nye i sin aldersklasse ikke alltid må spille i U16 og møte mange som er året eldre kan være med på å gi ekstra motivasjon, avslutter Nilsson.

På bane to i Asker er kampen over. Eva Grier Andersen vant 6-0, 6-4. Fra sidelinjen kommer det oppmuntrende ord om forbedring av servebevegelsen Eva har jobbet med i det siste.

Eva Grier Andersen (t.v) takker Sunniva Eckhoff for kampen i U13.

– Kampen gikk bra og det er gøy å være på turnering her i Asker. Jeg er mest fornøyd med smash og forehand, sier Grier Andersen.

Les mer om de nye reglene for NC junior fra 2023 her.