Det nyopprykkede norske Billie Jean King Cup laget klarte på imponerende måte å holde seg i gruppe 1 etter landslagsseiere mot Danmark og Bulgaria. I tillegg til den sportslige suksessen med 4.pl i gruppa i Tyrkia, viser de fire norske landslagsjentene stor raushet utenfor tennisbanen. Eikeri, Helgø, Håseth og Eide donerer halvparten av bonusen sin på tilsammen 60 000kr og har startet en forbilledlig innsamlingsaksjon for jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria.

– Det var en enkelt avgjørelse å gi bort halve bonusen fra egen lomme, sier veteranen på laget Ulrikke Eikeri som oppfordrer resten av tennisnorge til å donere penger til en god sak. Det handler om å gi til noe som er viktigere enn tennis og større enn seg selv, fortsetter Nordstandspilleren.
– I følge WHO er dette den verste naturkatastrofen i den europeiske regionen på 100 år. Vårt bidrag er lite i den store sammenheng, men vi har fått komme hit og spille og ønsker å støtte ofrene, følger lagveninne Malene Helgø opp.

Også BJKC-kaptein Jørgen Vestli er imponert over initiativet og solidariteten de norske jentene viser overfor de mange millionene som er rammet av naturkatastrofen i området.

 – Dette er jenter som ikke tjener alt for mye på sin idrett og det å kunne dele av sin bonus og gi bort hele 30 000 kr til et slikt formål er stort synes jeg, og jeg håper så mange som mulig blir med på spleisen vår, oppfordrer Vestli.

Kaptein Vestli lot seg også imponere over spillet til laget sitt denne uka i Antalya.
– Jeg er veldig stolt over det jentene har fått til. Hovedmålet, å holde seg i gruppa, var et tøft, men realistisk mål og det klarte vi til tross for at vi havnet i den tøffeste gruppa her nede. Det betyr mye for oss å lykkes med det. Vi fikk veldig god hjelp fra sidelinja med vanvittig bra trøkk og heiing, så bra at det kan ha vært utslagsgivende. Særlig i doublekampen mot Bulgaria hvor vi kom litt skjevt ut hjalp det med en god og høylytt norsk heiagjeng. Dette er en skikkelig lagseier – akkurat som da vi rykket opp i fjor, sier Vestli fornøyd.

Særlig trekker Vestli fram doubleduoen Eikeri/Helgø som vant alle sine tre kamper under press og Malene Helgø som klinket til med to viktige seiere i singel.
– Malene viser et veldig høyt nivå i flere av singelkampene sine. Ulrikke er veldig nærme i alle sine kamper, men lider nok litt av at hun har spilt lite singel i det siste. Sammen i double levere de høy klasse og viser seg å være en veldig vanskelig duo å slå, oppsummerer Vestli.

Norges to beste kvinnelige tennisspillere er samstemte i at BJKC er et høydepunkt i tennis-kalenderen og et deilig avbrekk i en ellers tidvis ensom tilværelse som tennisspiller.

– Denne uken i seg selv er et høydepunkt hvert år og det er superhyggelig å spille på et lag og å være en stor gruppe på tur sammen. Det er vi ikke vant til og det er veldig gøy å spille når man har så god støtte fra sidelinja. Ulrikke er helt maskin i double og har tidenes reaksjon på nettet og spiller veldig gode drop-vollyer, og vi har det veldig gøy sammen på banen, smiler Lillestrømjenta Helgø.

– Alt i alt har vi gjort en god jobb med å holde oss i gruppa. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har strevd veldig med singelspillet og ikke har følt meg bra på banen, men jeg synes jeg har klart å spille greit i double og vunnet jevne kamper der, så det tar jeg med meg som positivt.

BKC-uka er en kjempehyggelig og veldig spesiell uke. Et av årets morsomste med kjempegod stemning i hele laget. Vi ser også at det er muligheter for å rykke opp neste år, så det må jo være målet vårt i 2024, følger Eikeri opp med.

Uka startet tøft med tap mot Sverige og Serbia som endte som nr 1 og 2 i gruppa, men våre jenter spilte seg formidabelt opp og vant de avgjørende doublekampene mot både Danmark og Bulgaria og tok med seg viktige poeng for å unngå nedrykk.

Norges gruppe med seks nasjoner var tøff og jevn og lenge helt åpen. Etter fem landskamper på fem dager var det overraskende at en av forhåndsfavorittene Kroatia rykket direkte ned, mens Danmark slo Egypt i nedrykkskampen. Norge møtte kroatene på siste dag av gruppespillet og måtte se seg slått i en kamp som ikke ble avgjørende for Norges plassering i gruppa.
Latvia og Norge møttes til omspill om 7.pl. Etter et tøft kampprogram denne uka, valgte kapteinen og spare Eikeri og Helgø som begge har gitt alt i fem dager og begynte å kjenne det på kroppen. Derfor fikk Lilly Håseth og debutant Emilie Elde sjansen mot Latvia i både singel og double og tar med seg viktig erfaring videre i karrierene sine. Latvia vant 2-0 og Norge endte på 8.pl totalt i Gruppe 1.

Her kan du se alle resultatene fra gruppe 1 Europa og Afrika.