Nå blir det idrettsaktivitet året rundt på nasjonalanlegget for tennis. Det har ikke skjedd siden 1997.

Oslo Tennisarena har hatt avvikling av eksamen som en viktig inntektskilde, men under pandemien har denne kilden uteblitt. Det har tvunget OTA til å omstille seg.

-OTA startet arbeidet med omstilling av driftsmodellen allerede før pandemien endret alles hverdag. Pålegget om stengte anlegg og ingen eksamensvirksomhet gjorde at omstendighetene rundt driften tok en enda bråere vending, sier daglig leder for Oslo Tennisarena, Kristofer Stahlberg.

Det satses nå på idrettsaktivitet året rundt i hallen og dette skal OTA klare ved hjelp av å ta inn padel på anlegget. Styret har vedtatt å gjøre om to av tennisbanene til tre padel baner og en singelbane, samt en minitennisbane for de yngste. OTA gjør samtidig store investeringer i de resterende banene for å få de beste banene. Det legges derfor nytt toppdekke på alle banene.

-Det er i idrettens beste interesse at OTA klarer å drifte nasjonalanlegget, med kun idrettsaktivitet året rundt, og vi gleder oss veldig til å kunne presentere 9 nye tennisbaner og samtidig ønske Padel velkommen i hallen. Med en minitennisbane i tillegg skal vi klare å legge til rette for alle aldre og nivåer, sier Stahlberg.

5 baner er allerede oppgradert på Oslo Tennisarena

Norges Tennisforbund eier 10 prosent av Oslo Tennis Arena. De stemte i mot forslaget om å lage tre padelbaner på nasjonalanlegget for tennis. 

– NTF består i dag av to grener, padel og tennis. At våre to racketsporter skal konkurrere om samme areal ser vi som lite formålstjenlig. Begge racketsporter har de siste årene økt i popularitet og hatt god medlemsvekst, sier generalsekretær i Norges Tennisforbund, Aslak Paulsen

– Skal norsk tennis og padel ivareta den økende etterspørselen er anleggsutvikling helt avgjørende, men ikke på bekostning av hverandres eksisterende arealer. NTF forstår at Oslo Tennis Arenas økonomiske situasjon er krevende, spesielt med henhold til tapte eksamensinntekter og økonomi til å videreutvikle anlegget. NTF respekterer selvsagt flertallsavgjørelsen og ønsker padel velkommen inn på Oslo Tennis Arena, fortsetter Paulsen. 

Arbeidet med å oppgradere OTA er godt igang og nytt toppdekke på de første 5 banene er ferdig lagt.

-Vi holder en av våre to tennishaller åpen for spill gjennom hele sommeren. Fra og med midten av august kommer hele anlegget til å stå klart for full aktivitet på alle flater, sier Stahlberg.

Riksanlegget til norsk tennis drives av Oslo Tennisarena AS, der eierne består av Heming IL, Holmenkollen TK og Nordstrand TK, samt Norges Tennisforbund.