-Turneringen skaper fellesskap i klubben, og så er håpet også å sette Svelvik på kartet, forteller en av drivkreftene bak Adax Grand Prix, Tore Skognes.

Svelvik Tennisklubb er ikke den største tennisklubben, men takket være 20-30 dugnadspersoner og et brennende ønske om å få til et proft arrangement, har klubbens Grand Prix-turnering i juni blitt et årlig høydepunkt for både spillere, klubbmedlemmer og andre tennisentusiaster som er innom.

-Jeg tror det blir bra i år også. Vi er klare, forsikrer Tore Skognes i arrangørstaben. Han har nettopp vært nede i sentrum og hengt opp reklamebanner. På brua rett før sentrum er budskapet at alle får gratis inngang til arrangementet.

For mens de fleste andre norske tennisturneringer stort sett består av spillere, har Svelvik Tennisklubb lyktes med å fylle tribunen og skape en ordentlig entusiasme. Det kan alle som har vært til stede på arrangementet tidligere, skrive under på. Spillerne vil komme tilbake, og gir arrangøren gode skussmål for arrangementet.

Svelvik Grand Prix i 2019. (Foto: Espen Hildrup)

«Aldri vært med på en turnering som har vært så bra» er et utsagn arrangøren har kunnet ta med seg på veien videre fra spillerne.

-Vi prøver hvert år å forbedre oss på enkelte områder, sier Skognes, som er opptatt av at rammen rundt turneringen skal være bra.

Akkurat i år overgår kanskje ikke serveringen tidligere utgaver. Tidligere har det vært godt nivå på serveringen både av væske og mat. Spillerne har fått buffet, og på kvelden har det vært opptil 100-150 på fest. I år må denne delen Corona-tilpasses, men spillerne skal allikevel bli godt ivaretatt med både spiller-lounge og bevertning.

Turneringsleder Franck Fog (til høyre) sammen med vinneren av herreklasen i 2019, Lucas Renard. (Foto: Espen Hildrup)

I år blir Eurosport-kommentator Christer Francke konferansier og speaker. Klubben prøver også å få til en avtale med Eurosport om å produsere sendinger, men det er uvisst om man lykkes med dette. Uansett skal folk utenfra Svelvik-området få mulighet til å følge med på hva som rører seg i løpet av de fire dagene turneringen varer. Det blir live-oppdateringer på Facebook. Lokalavisen Svelvikposten pleier å lage saker både før og underveis i turneringen, slik at det er en godt kjent hendelse i lokalbefolkningen.

I årets turnering spilles det om 60.000 kr. i premiepenger. Skognes tror det blir et bra startfelt i år også. I skrivende stund er det 26 herrer og 18 damer påmeldt. Blant disse er Norgesmester Malene Helgø og topp 10-spillerne Herman Høyeraal og Casper Christensen.

-Vi satser på fullt tablå i både damer og herrer, sier Skognes.

(Foto: Espen Hildrup)
Finalistene i dameklassen fra 2019. Malene Helgø vant, med Matylda Burylo som en god nummer to. (Foto: Espen Hildrup)