Store deler av idretts-Norge er nedstengt, men i Tromsø fikk 56 ungdommer og voksne denne helgen konkurrere om pokalene i den tradisjonsrike Arktisk lys-turneringen.

Tromsø kommune har ikke like strenge smittevern-regler som mange andre kommuner må forholde seg til. Tennishallen har vært åpen og i normal drift hele høsten. Det var likevel usikkert om klubben kunne gjennomføre Arktisk lys-turneringen.

Turneringsleder Jamie Morice-Jones ringte kommuneoverlegen i Tromsø for å få klarsignal til å gjennomføre turneringen.

Kommuneoverlegen ga beskjed om at kun deltagere som bor innenfor Tromsø kommune fikk lov til å delta. Det innebar at sju spillere måtte tas ut av tablåene.

-Vi har gjort alt vi kunne for å oppfylle kriteriene for å kunne gjennomføre turneringen, forteller briten som kom til klubben i 2019. Blant annet ble toalettene vasket hver time, og det ble satt opp live-kamera på bane 2 for at tilskuere heller kunne holde seg hjemme istedenfor å komme til hallen. Streamingen av kampene gjennom hele helgen ble satt pris på av mange. Morice-Jones fikk rapport om at det blant annet satt besteforeldre i Oslo og fulgte damefinalen via facebook. Smittevern-tiltak eller ikke; det er neppe siste gang klubben setter opp live streaming fra turnering, skal vi tro Morice-Jones.

Turneringens beste spiller var i år Jarle Johnsen. Han slo Trond Edvardsen 6-0, 6-0 i finalen. Edvardsen er kjent som en fighter, men mot stødige Johnsen fikk han ikke et eneste game.

-Jarle er utrolig konsistent. Han gjør ingen feil og sender alltid ballen tilbake, er turneringslederens karakteristikk.

I dameklassen var det studentene Marie Hansine Seip Stette og Camilla Tandrevold Hermanrud som gjorde opp om singletittelen. Det var til slutt Tandrevold Hermanrud som vant i to strake sett, og fikk dermed revansj for det knepne tapet i 1. runde i double mot Seip Stette. Seip Stette gikk sammen med Ullern-spiller Ida Seljevoll Skancke (nå student i Tromsø) til topps i double etter å ha vært suverene både i kvartfinale, semifinale og finale.

I herredouble var det veteranene Trond Brede Andersen og Thomas Tøllefsen som satte ungdommene på plass med godt nettspill i finalen.

56 deltagere deltok i årets Arktisk lys. Det er minst ett steg opp siden tidligere år. Det altså til tross for begrensningen om at kun Tromsøbosatte kunne delta i turneringen. Tidligere har Arktisk lys samlet 30-40 deltagere.

-Vi har vært tidligere ute med forberedelsene i år, sier turneringslederen. Deltagerveksten gjenspeiler dessuten den generelle veksten i klubben. Medlemstallet har økt med 100 det siste året og teller nå 320 medlemmer.

Fullstendige resultater Arktisk Lys 2020

Trond Edvardsen (2. plass) og Jarle Johnsen (1. plass)
Marie Hansine Seip Stette (2. plass) og Camilla Tandrevold Hermanrud (1. plass)
Marie Hansine Seip Stette og Ida Seljevoll Skancke var best av de 12 parene som deltok i damedouble.
Trond Brede Andersen og Thomas Tøllefsen (til høyre) beseiret ungdommene Conrad Skaue Jørgensen (til venstre) og Brage Øvergaard i doublefinalen. Totalt deltok ni par.
Maximilian Johnsen (til venstre) var yngste deltager i turneringen, men ikke snauere enn at han vant alle kampene sine, både i single og double. Her har han nettopp slått Håkon Holtermann Torbjørsen 6-2, 6-4 i juniorfinalen.
Maximillian Johnsen og Conrad Skaue Jørgensen var beste doublepar i juniorklassen. Marius Forsdahl og Jacob Iqbal kunne ta med seg trofé for 2. plass.