En telefon snudde opp-ned på det meste og gjorde Steinkjer Tennisklubb til en realitet.

Det forteller leder Christian Oshaug i den ti måneder gamle Steinkjer Tennisklubb. Klubben satser på barna og vil bygge klubben fra bunnen. Klubben har allerede blitt en TennisKids-klubb.

– Vi vil fokusere på de unge. Strategien er å bygge klubb ved å få barna interessert, da får vi med foreldrene også, tror Oshaug.

Sommeren 2019 skulle Christian Oshaug, med fortid i Stavanger Tennisklubb som junior på 90-tallet, stille opp som tennistrener på en idrettsskole i Steinkjer. Samtidig gikk han og funderte på å stifte tennisklubb for å kunne ha mulighet til å gjøre noe med de gamle forfalne kommunale tennisbanene. Han søkte råd hos Norges Tennisforbund. I andre enden av telefonen ventet ikke bare gode råd.

-Jeg kommer, var svaret fra aktivitetsutvikler Espen Lilleaas.

Aktivitetsutvikler Espen Lilleaas fra Norges Tennisforbund kom til Steinkjer for å kjøre tennisopplegg for barn på en idrettsskole i Steinkjerhallen. (Foto: Christian Oshaug)

Tennisopplegget ble ikke helt som Oshaug hadde sett for seg. Det ble mye bedre.

-Espen snudde opp-ned på alt i løpet av telefonsamtalen. Jeg så for meg 4-6 ungdommer – jeg tenkte at det ikke var så enkelt å organisere tennis for små barn, forteller Oshaug, og ble overrasket over at Espen ville ha 30 barn på en bane.

Sommerskolen ble en suksess. Mange barn fikk prøve tennis, og det var masse positive tilbakemeldinger i etterkant. Foreldre lurte på hvor man måtte gå for å få spille tennis videre.

-Det var et kjempeopplegg. Folk var imponert over tennisopplegget, skryter Oshaug.

-Hvor kan vi gå for å spille tennis, lurte foreldrene på etter knallsuksessen.

Planene om å stifte klubb skjøt fart – og seks måneder etter idrettsskolen var Steinkjer Tennisklubb etablert – med Espen Lilleaas på plass på stiftelsesmøtet.

-Espen har vært viktig for oss. Han har vært gull verdt, berømmer Oshaug, som ble valgt til styreleder på stiftelsesmøte.

Januar 2020: Steinkjer Tennisklubb er blitt stiftet. (Foto: Steinkjer Tennisklubb)

Initiativtakeren har fått med seg gode folk i styret og gleder seg også stort over at en trenerressurs har dumpet ned i fanget. Henriette Prøsch Hage fra Nordberg – Lilleaas sin gamle klubb – kom flyttende til Steinkjer fra Oslo etter fysioterapeut-studiene. Hun var med da klubben arrangerte sin egen sommertennisskole i år, og skal kommende lørdag arrangere kurs for barn og voksne i Steinkjerhallen.

-Et lykketreff at hun kan være trener for oss, sier Oshaug.

Nå venter klubben bare på å få tilgang til fast treningstid i idrettshall i vinter. Kommunen har satt hallutleie på vent på grunn av pandemien. Oshaug håper å være i gang med trening for de minste etter jul.

Han håper en framvekst av et tennismiljø for barn vil drive fram kommunal velvilje til investering i tennisbaner.

Fra sommertennisskolen på Guldbergaunet i august 2020. (Foto: Christian Oshaug)


-Vi ønsker å få gjort noe med banene. De er slitt og burde vært plassert annerledes i forhold til solen, forteller styrelederen, som også drømmer om tennishall.

-Hadde vi bare fått en tidel av det kommunen bruker på ski og fotball, så kunne vi fått opp en tennishall.