Espen Lilleaas har besøkt mange av tennisklubbene i Trøndelag og Nord-Norge etter at han begynte som aktivitetsutvikler i Norges Tennisforbund i august 2018.

Han forteller engasjert om tennismiljø i Steinkjer, Orkanger, Meldal, Stjørdal, Levanger, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen, Øksnes, Kristiansund etter mange turer rundt omkring i Midt-Norge og Nord-Norge. Steder som ikke akkurat har markert seg som store tennismiljø de siste tiårene, men hvor det er interesse for å drive tennissporten framover. Det er grunn til å forvente en betydelig vekst de neste årene.

Et særlig synlig resultat av aktivitetsutviklerens langturer må Steinkjer Tennisklubb synes å være. Klubben ble stiftet etter at Lilleaas arrangerte tennisskole i byen. Les mer om klubben i egen artikkel som publiseres i morgen. Klubben har allerede blitt en TennisKids-klubb, og har planer for anlegget sitt.

Kristiansund Tennisklubb er en annen klubb på vei oppover. Fra 37 medlemmer i 2016 til 177 medlemmer ved siste rapportering. Espen Lilleaas skal til Kristiansund for å gjennomføre TennisKids-utdanningen når det blir mulig med reiser igjen.

Espen Lilleaas sammen med to av NTFs øvrige aktivitetsutviklere; Lucie Sejrup (Vest) og Markus Berg (Østland Øst/Østland Vest). (Foto: Espen Hildrup)

Espen Lilleaas får mye energi av å besøke klubber.

-Det er en glede å være på besøk. Klubbene er utrolige positive. Det er stor interesse og takknemlighet for at jeg kommer på besøk. Det blir satt pris på, og det dukker ofte opp lokalpresse, forteller aktivitetsutvikleren for Trøndelag og Nord-Norge.

-Hvis jeg skulle satset på noe i norsk tennis, så er det at NTF viser seg fram i distriktene. Det burde vært flere aktivitetsutviklere.

Lilleaas ville helst ha besøkt alle klubber.

-Det å fysisk møte menneskene i klubbene har stor verdi. Man opplever hvordan det er å være på klubben, man får snakket med alle, ikke bare de med en bestemt rolle i klubben. Det har åpenbart stor verdi for NTF, mener aktivitetsutvikleren.

Han merker at det er lettere for klubbene å ta kontakt etter besøk. Det skjer noe med responsen etter at man har møtt menneskene.

-NTF har vært for dårlige til å informere rundt omkring. Det må vi prøve å bli flinkere til.

Han trekker fram banale ting som de store tennismiljøene i byene tar for gitt, men som ikke alltid er like mye på plass i tennismiljøene på mindre steder.

-Det er kunnskap mange ikke har for eksempel når det kommer til hvordan barnetennis fungerer. Ikke alle har kunnskap om tilpasset utstyr som baller, racketer, bane osv.

Espen Lilleaas har siden han flyttet til Trondheim i 2018 hatt en rolle som aktivitetsutvikler og TennisKids-ansvarlig i NTF. Nå utvides stillingen hans i NTF. Han får mer og mer å gjøre som TennisKids-ansvarlig, etter som det er dobbelt så mange TennisKids-klubber i 2020 som da han begynte. Etter at Steinkjer, Levanger og Tromsø kom med i høst, er det nå 44 klubber under TennisKids-paraplyen. I tillegg kommer han til å kjøre flere trenerkurs og overtar litt av Aslak Paulsens klubbveileder-rolle nå som sistnevnte er ansatt som Generalsekretær.