Etter fire jevne og tøffe singelkamper med stang ut og marginene i mot de to første dagene av Billy Jean King Cup, kunne endelig duoen Ulrikke Eikeri og Malene Helgø strekke hendene i været for en seier i Belek i Tyrkia. Sammen spilte de en forrykende doublekamp og slo de serbiske motsanderne overlegent 6-3, 6-2.

– Det var deilig med en seier nå og det var veldig gøy å spille. Dette bygger selvtillit, så nå tror jeg det bare blir bedre og bedre utover i uka. For min egen del så synes jeg at jeg spilte bedre enn jeg har gjort i de to singelkampene. Jeg har slitt litt med å føle ballen, time sprettet og ha kontroll på ballene så langt. Forholdene har vært litt ekle, så denne seiere var viktig med tanke på de neste viktige dagene, smiler Erikeri.

Nordstandjenta tapte den første singelkampen tirsdag for Mia Ristic (SRB) 6-4, 6-4, mens Helgø fikk en knallstart på sin singelkamp mot Lola Radivojevic (SRB) og ledet 4-0, 30-0 før 18-åringen slo knallhard tilbake og vant kampen 7-6, 7-5.


– Det gjør vondt å lede 4-0 og så tape første settet. Jeg har gameballer i nesten hvert game i første sett og styrer kampen, og det er små marginer som gjør at jeg ikke klarer å sette spikeren i kista. Det blir veldig mentalt tungt når man føler underveis at man har litt uflaks og marginene ikke er på min side, forteller Helgø.


I stedet spiller seerberen seg inn i kampen, slår mindre feil og spiller tøffere og går seirende ut av kampen som bølget fram og tilbake. Helgø har spilt få kamper i år, mangler kamptrening og de få kampene hun har spilt har ikke gått så bra.


– Da smaker det ekstra god å avslutte dagen med en seier. Og det var veldig moro å spille double med Ulrikke. Vi koser oss skikkelig ute på banen i dag. Men jeg trenger noen seiere i singel også, og håper de kommer i løpet av de neste dagene, sier Helgø.

Kaptein Jørgen Vestli synes doubleseieren til jentene var veldig fortjent med tanke på hvor nære de har vært i singelkampene mot svenskene og serberne uten å ha fått uttelling.
– Jeg synes begge to spiller veldig bra til tider, men de klarer ikke å holde nivået lenge nok til å vinne kampene sine så lang. Jeg tror begge lider av at de har spilt litt lite singelkamper i år og begge er litt usikre på formen. Men jeg tror det blir bedre dag for dag og vi gleder oss til fortsettelsen, oppsummerer Vestli.

Norge er for første gang i moderne historie oppe i gruppe 1 i BJKC etter å ha rykket opp to år på rad. Norge møter derfor tøffe motstandere hele uka. Tre kamper mot Kroatia, Bulgaria og Danmark venter de neste dagene, og først ut er oppgjøret mot våre danske naboer i morra kl 09 norsk tid.
De beste lagene i de to gruppene har i Belek spiller om opprykk, mens de som havner nederst i gruppene risikrerer å rykke ned ett nivå.