Melanie Stokke (24) satser for fullt på tennis, men under Australian Open sitter hun i Discovery+ studio med Espen Tvedt og Øivind Sørvald og kommenterer Casper Ruuds kamper i Australian Open. Slik blir hun også en bedre spiller.

-Jeg utvikler min taktiske, tekniske og mentale forståelse. Jeg får bedre forståelse av ulike angrepsposisjoner på banen, valg av fotarbeid, tekniske ferdigheter jeg kan etterligne, de taktiske valgene spillerne tar og mønstre de spiller. I tillegg blir jeg mer bevisst på det mentale fordi jeg observerer og erfarer fra sidelinjen som tredje person. Jeg lærer masse ettersom jeg har vært i disse situasjonene selv og kan se hva de beste gjør i de ulike momentums i kampene, sier Melanie Stokke.

Jobben i Discovery gjør at hun får sett de aller beste tennisspillerne i aksjon hele tiden. Melanie tror det er viktig at spillere ser kamper på TV eller fra sidelinjen, men man må også filme og se egne kamper.

-Treneren min (Tony Jønsson) har oppfordret meg til å se andres kamper og jeg har alltid fulgt med når mine forbilder har spilt kamper. Jeg har nok vært flinkere til å studere mine egne kamper. Jeg har brukt mye tid på å analysere kampene mine i ettertid for å se på hva jeg gjorde bra og hva jeg kan kan forbedre, for å utvikle meg. Et råd er å ikke overanalysere spillet sitt for mye, men det er veldig nyttig å se seg selv objektivt, sier 24 åringen.

Tony Jønsson og Melanie Stokke med kongepokal i Frognerparken i august 2020

Utviklingsansvarlig i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, oppfordrer både juniorspillere og proffspillere til å se på andres kamper.

– Når man ser på kamper på TV, er det lurt å også se på en spiller om gangen. Det vil si, ikke bare se på ballen, om den går inn eller ut eller hvem som vinner på poenget. Det er mye å lære av å se hvordan spilleren opptrer på banen. Hvordan beveger spilleren seg, bruker han/hun «split step», hvordan er posisjonen til ballen osv. Det er også mye å lære av proffene mtp stressmestring. Hva gjør spilleren mellom poengene eller ved sidebytte. Drikker de? Spiser de? Alle har forskjellige metoder på å takle stress, forklarer Øivind Sørvald

Melanie Stokke mener at hun lærer mest ved å se på det taktiske hos andre spillere.

-For meg, akkurat nå, er det det taktiske jeg tar mest lærdom av. Men fra erfaring har jeg lært at dersom du har noen tekniske oppgaver du jobber med, er det genialt å se på de beste for å få en bedre forståelse av det. Det hender innimellom når jeg ser på kampene så er det noe av det jeg har lært eller jobber med teknisk som «klikker».

Melanie er imponert over Casper Ruud og synes det er ekstra moro å følge ham fra studio. Hun mener Ruud er modig på banen.

-Hans evne til å gi sitt aller beste på hver ball med fokus, dedikasjon og ved å være oppgaveorientert. Jeg synes også det er utrolig kult at han er så modig og hele tiden utvikler seg ved å gjøre grep som vil få ham til å bli en bedre spiller i fremtiden, forteller Melanie

Til vanlig har Melanie full uke med 2 timers morgenøkt med landslagsspillerne. Damelandslaget (eller Billie Jean King Cup-laget) består av Ulrikke Eikeri, Malene Helgø, Lilly Håseth, Atrid Brune Olsen og Lilian Gabrielsen, men de top siste jentene er for tiden på college i USA. I tillegg til landslagstrening spiller hun daglig med treneren sin, Tony Jønsson. Hun har også 3 fys-økter i uken på Edge Performance hos Kim Røtnes Jensen. Søndagen er i utganspunktet hviledag, men yoga står ofte på dagsplan da.

Melanie trener fys hos Kim Jensen på Edge Performance i Griniveien

Men under Australian Open blir det litt unntakstilstander. Melanie jobber mye på natten med kampene fra Melbourne og må ta igjen søvn på dagtid og treningen blir skjøvet på.

Discovery+ har nå kampanjepris, dvs midlertidig halv pris tilbud i februar. Dette er for nye kunder som ønsker å se Casper spille i Australian Open. Discovery+ ønsker å samle alle tennisentusiaster til denne kanalen. Februartilbudet gir kampanjepris i 3 mnd frem i tid.