Stengte tennisbaner merkes godt på klubbkassen til tennisklubbene.

-Vi har tapt omtrent 500.000 på kurs og baneleie i januar, anslår Cezar Johansson, daglig leder i Stavanger Tennisklubb.

Stavanger Tennisklubb har rundt 180 treningsgrupper i uken. Når alle disse stoppes, betyr dette over 100.000 kroner i tapte inntekter – hver uke.

I tillegg kommer inntektstapet fra baneleie og ikke minst bortfall av arrangement. Sist helg skulle Juvesen cup vært arrangert. Den turneringen gir gjerne opp mot 100.000 kroner i inntekter.

Idrettslag drives med små marginer i driften. De færreste klubber har særlig mye å gå på når inntektsgrunnlaget rives bort.

Vi kontaktet noen av landets største tennisklubber for å høre hvordan klubben har klart seg gjennom pandemiåret 2020:

Ullern Tennis v/ daglig leder Jesper Bollius:

-Vi tror vi har klart oss greit økonomisk selv om vi skylder en del medlemmer for 6-7 treningsuker. Dette tar vi med oss inn i 2021, men håper på at snarlig åpning skal gjøre at vi kan refundere alt i sin helhet slik vi gjorde det i forbindelse med nedstengningen i mars.

Paradis TK v/ daglg leder Fredrik Vabog:

-Vi har heldigvis klart oss godt økonomisk, takket være støtte fra både regjering, kommune, private og ikke minst alle våre medlemmer. Det har vært en krevende periode for mange av klubbens ansatte pga. permitteringer. Jeg tror vi skal sette pris på det sikkerhetsnettet vi har i Norge, samt den gode håndteringen regjeringen og det norske folk har hatt med noen av Europas laveste smittetall.

Bygdøy TK v/ daglig leder Per Godtfredsen:

-Økonomisk er det dramatisk, etter hva vi kjenner til det ikke mulig og søke om kompensasjon for tapte trening inntekter, dette er dramatisk da vår hovedinntekt nettopp kommer gjennom treningsaktivitet. Situasjonen skaper også gnisninger mellom medlemmer og klubben da mange er blitt fakturert for trening i perioder hvor vi har måttet stenge ned all aktivitet. Vi har gitt noe tilbake i form av ulike aktiviteter, men det har vært litt utfordrende da disse aktivitetene ikke dekker 100%. Skal man konkludere, så er den absolutt største utfordringen at vi lider store økonomiske tap. Et idrettslag skal i prinsippet drive med et null resultat, man skal ikke tjene for mye penger. Det betyr at svært mange klubber ikke har midler på bok som dekker opp for tapene klubbene nå blir påført.

Vestre Bærum TK v/ Lillian K. Johannessen:

-Våre økonomiske tap har vært begrenset i og med at vi har fått noe støtte fra diverse krisepakker.  Trenere og ansatte har i perioder vært permitterte. Størstedelen av medlemsmassen har valgt å stille opp for klubben i en utfordrende tid.  Vi har respektert de til enhver tid gjeldende smittevernsregler og heldigvis har barn under 13 år fått gjennomføre sine treninger nesten som normalt.