Tredje runde av herrenes NM Lag Elite ble spilt i kveld, hvor bl.a Blommenholm og Sandvika Tennisklubb tok i mot Nordstrand Tennisklubb.
BSTK rykket opp fra 1. divisjon i fjor. I år stiller de med et ungt og relativt urutinert lag.

Unge BSTK-spillere

– Vi velger å la BSTKs egne, yngre spillere få prøve seg. Vi har en fin gruppe av unge spillere, hvor Eliteserien er en flott anledning til å få erfaring på høyere nivå, innleder sportslig leder Jørgen Nilsson. – Det er et ledd i en mer langsiktig strategi; å utvikle egne spillere fremfor å fri til spillere fra andre klubber.
Om opprykket forteller Nilsson at det er endel år siden herrene var i øverste divisjon – for å bli avbrutt av en kremting bak ham… Der sitter ikke ukjente Erik Unneberg, som utfyller at sist BSTK var i eliteserien var i 1999.

Andreas Ursin Nygaard; 1’er på BSTK

50 år på herrelaget

Og snakker man BSTK og lagtennis kommer man ikke utenom Terje Persson.
– Terje har spilt på herrelaget i 50 sammenhengende år. Og aldri vært lavere enn 1. divisjon, sier Unneberg.

Se bilder fra lagkampen

Ruud foran fullsatt ekstratribune

Oppmann på kveldens oppgjør er president i Norske Tennisveteraner Magnus Åsrud. Åsrud er å regne som Norges tennishistoriker. Av alle gangene har har vært på BSTKs anlegg er det spesielt en kamp han husker…
– Den kampen jeg umiddelbart husker er semifinalen i NM 1993. Foran en fullstappet ekstra tribune på bane 1 spilte Christian Ruud. Ruud var den gang på full fart oppover på ATP-rankingen og bare hjemme i Norge for å spille NM. I semifinalen slo han Jan Frode Andersen. Det ble spilt bra tennis på BSTK også for 30 år siden.

Nordstrand Tennisklubb

Fra Spania for å se barnebarnet spille

Det var gledelig mange som fant veien til tennisbanene i kveld. Etterhvert ble det vanskelig å finne sitteplass.

En av de fremmøtte var Rainer Karlstad – farfaren til Jon William Karlstad på Nordstrand.

Rainer Karlstad flyttet til Spania for mange år siden. Men om Norge som sådan er passè er Jon William og tennisen hans noe han følger med stor interesse.
– Rudi, sønnen min, er så snill at han ofte filmer Jon Williams kamper og sender til meg. Da kan jeg følge med på Jon William. Det synes jeg er veldig moro.
Han forteller at han tar litt kred for barnebarnets tennisinteresse.
– Det var vel om sommeren på Søndre Langåre at Jon William fikk sin første erfaring med tennis. Han var bare 4 år og det var moro å se at interessen umiddelbart var der – og at den har holdt seg siden.
Rainer er, i en alder av 78 år, en habil tennisspiller. Han spiller i en spansk serie og rett før han dro til Norge slo han en 15-åring i to sett.
Nå er han, som sagt, på Norgesbesøk for å få sett flest mulig av barnebarnets kamper.

Rudi, Jon William og Rainer Karlstad

Mens vi har pratet er lagkampen godt i gang. Nordstrand har vunnet begge doublene og singlene har startet…

Kveldens resultater:
Damer
Herrer