I helgen ble det arrangert den tradisjonsrike lagturneringen for u12, dvs Selvaag Cup. I 10 år har Ullern TK arrangert denne turneringen og med 124 spillere påmeldt, ble det også i år en suksess.

-Personlig synes jeg det er kjempeviktig at klubbene fortsetter å arrangere lagturneringer. Selvaag Cup i helgen var en kjempesuksess, sier collegespiller Edvard Porsmyr Hansen fra Ullern TK.

Flere klubber benyttet eldre juniorene som coacher og arrangørklubben Ullern var en av klubbene som brukte juniorer og collegespillere som kapteiner.

-Jeg var både coach og turneringsleder i helgen så jeg fikk et godt inntrykk av viktigheten av lagspill gjennom helgen. Først og fremst så er det veldig viktig for det sosiale. Det å representere et lag og en klubb skaper en sosial ramme for barna som er veldig viktig for å holde flest mulig i tennisen, sier Edvard Porsmyr Hansen.

Porsmyr-Hansen er for tiden på sommerferie hjemme i Norge. Han spiller tennis på college i Christopher Newport University i Virginia.

-I den alderen (u12) spiller de nesten bare individuelle turneringer og for mange kan det være litt skummelt. Lagkonseptet skaper en trygghet de ikke får til vanlig. I tillegg til dette så synes barna det å være på lag er veldig gøy. De heier på hverandre og synes det er veldig stas å få spille sammen. Lagkonseptet gjør også at flere barn henger på klubben utenom at de selv spiller, fordi de har venner eller venninner som spiller på andre lag for samme klubb, fortsetter Porsmyr-Hansen.

Ullern Tennisklubb ønsker å ha fokus på lagspill allerede fra ung alder.

-Vi ønsker å ha denne lagturneringen som en tradisjon både i klubben og i norsk tennis. Å spille på lag er ikke så vanlig i en individuell idrett som tennis, men vi som klubb ønsker å ha fokus på dette allerede fra ung alder og opp til elitelagene våre, som en rød tråd. Vi bruker eldre juniorer som coacher og har en engasjert foreldregruppe til å jobbe med rammen rundt, fortalte daglig leder i Ullern TK, Jesper Bollius, før turneringen.

Moro både for foreldre og barn

Turneringen er nå ferdigspilt.

Gratulerer til Bygdø TK med seier i begge klassene og mye flott spill av alle.

Bergen var også representert i Oslo i helgen.