Ullerns tennisklubbs tradisjonsrike lagturenring, Selvaag cup, er igjen klar for å ta imot u12 spillere 26. mai.

-Vi har arrangert u12-turnering på klubben på våren i over 15 år. Først het turneringen CC Vest Cup og det er ca 10 år siden vi valgte å gjøre om denne turneringen til en lagturnering, sier Jesper Bollius som er daglig leder i Ullern TK.

Ullern Tennisklubb ønsker å ha fokus på lagspill allerde fra ung alder.

-Vi ønsker å ha denne lagturneringen som en tradisjon både i klubben og i norsk tennis. Å spille på lag er ikke så vanlig i en individuell idrett som tennis, men vi som klubb ønsker å ha fokus på dette allerede fra ung alder og opp til elitelagene våre, som en rød tråd. Vi bruker eldre juniorer som coacher og har en engasjert foreldregruppe til å jobbe med rammen rundt, forteller Bollius.

-Vi har ikke arrangert dette hvert år, dels pga av pandemien og dels ettersom vi er avhengig av langhelg for å kunne ha dette formatet. Det pleier å være mellom 100 og 150 spillere påmeldt fordelt på 30-50 lag, sier Bollius.

-Årets arrangement er en fin generalprøve for både klubben og kiosk-komiteen før neste års Landsturnering. Et arrangement som hele klubben gleder seg til, avslutter Bollius.

I NTFs strategidokument for 2022 og 2023 er det ytterligere fokus på lagspill i kommende periode. Det å spille på lag er en avgjørende faktor for å beholde utøvere i idretten. I en individuell idrett som tennis er det ekstra viktig å ha et bredt tilbud av lagturneringer.

I tillegg opplever NTF at interessen for lag er stadig økende. Eliteserien er allerede utvidet, NM-lag junior, innendørs, ble innført i 2019 til stor suksess, Veteranserien på Østlandet har økt og har over 100 lag påmeldte lag, i tillegg opplever NTF at flere regioner melder seg på. Sist har Region Innlandet etablert egen lagserie innendørs i vinter.