Ullevål tennisklubb ligger sentralt i Oslo ved Ullevål Hageby. Klubben består av et klubbhus og fire baner. På vinteren settes det opp boble over to av banene slik at klubben kan ha helårsdrift.

Klubben har opp mot 300 medlemmer og det er venteliste for medlemskap.

Finn Quande og tvillingbroren Rolf (67) har begge vært sentrale i klubben i lang tid. Finn spiller selv en del tennis, mens Rolf har trappet det litt ned. Begge har vært aktive i styret i mange år og Finn sitter fortsatt som styreleder i klubben.

Finn forteller hvordan han og broren litt tilfeldig begynte med tennis som små gutter. De husker en gang de var ute og sparket fotball da en nabo plutselig lurte på om de ville prøve tennis.

-Det var starten på tennislivet til meg og Rolf, sier Finn Quande smilende.

Trener Glenn Hansen og styret i Ullevål Tennisklubb

Miljøet i klubben er sosialt, med avslappet atmosfære og hyggelige folk.

-Vi er nok ikke klubben for de aller mest ivrige konkurransespillerne, de fortsetter som regel i en annen klubb. Men det er en del spillere  som startet karrieren sin i Ullevål TK, som etter hvert har hevdet seg bra på et høyt nivå. Bl.a. startet Eirik Grøner i klubben som ung gutt, forteller Quande

Glenn Hansen er klubbens blide og populære trener. Her finnes det tilbud for alle aldre og det drives tennisskole for barn og ungdom. Det er også muligh for de voksne å få instruksjon. Klubben har veteranlag for både herrer og damer, i tillegg til et herrelag i divisjonstennisen.

Trener Glenn Hansen med to elever

Hele styret i klubben er samlet på anlegget denne kvelden NTFs representant, Christian Grind er tilstede. Det er stort engasjement i gruppen og klubben ser på muligheten for en fremtidig rehabilitering av uteanlegget. Fra styret vises en stor takknemlighet til Finn Quande for all jobb han har gjort og gjør for klubben. Styremedlemmene er enige om at nå må vi begynne å fordele oppgaver litt mer i styret og vi må få overført all kompetanse fra Finn til flere personer.

Styret forklarer videre at de ønsker å beholde klubbens halvtimes regel. Det har aldri vært behov for booking av baner og det er ikke ønske om å innføre heller. I utesesongen kan man derfor ikke booke baner. Man må helt enkelt møte opp å se om det er noen baner ledige. Dersom alle banene er opptatt, når man ankommer, gjelder halvtimesregelen. De som har spilt lengst må gi fra seg banen etter en halvtime.

Kjente fjes på Ullevål, Thomas «Fingern» Gullestad og makker trener sammen på hard court banen på Ullevål

-Flere styremedlemmer sier dette bidrar til den gode atmosfæren i klubben. Det blir litt ekstra sosialt av dette, sier Mari Lending som er styremedlem i klubben.

Ullevål tennisklubb ble etablert i 1923, neste år blir altså klubben 100 år. Dette må vi markere, så da blir det fest sier et samlet styre avslutningsvis.