Fra 1.-3. september arrangerer Mysen Tennisklubb Norges første internasjonale Racketlon-turnering – racketidrettens svar på triatlon.

Innimellom dukker det opp nye konkurransekonsepter, utfra eksiterende idretter. Racketlon er et slik eksempel; en turnering der sammenlagtresultatene fra bordtennis, badminton, squash og tennis teller. De beste spillerne kåres ut fra høyeste poengsum sammenlagt for alle øvelsene (alle kampene spilles best til 21 poeng). På mange måter blir dette racketidrettens svar på triatlon. Resultatlista gjøres utfra sammenlagtlister. Men både lokale spillere – og med høyt rangerte deltakere fra 13 nasjoner.

Stolte arrangører

-Vi er stolte over tildelingen. Som det første Racketlon-senter i Norge, med baner for alle grenene i egen hall, er Mysen Tennisklubb tildelt en internasjonal Racketlon Challenger-turnering, sier klubbleder, Roar Fundingsrud – med god støtte fra sin arrangementskomite, med turneringsleder Tore Lund i spissen.

Alle kan finne sitt nivå i racketlon! Bilde fra turneringssiden.

Alle kan finne sitt nivå
Så langt er det påmeldt cirka 40 spillere fra hele Europa; England, Frankrike, Nederland, Iran, Østerrike, Danmark, Sverige, Finland, Sveits, Tyskland, Østerrike, Polen og Norge.
– Vi ønsker gjerne flere deltagere fra Norge. Nivået på spillere varierer fra de mer erfarne i sporten til de som nylig har startet opp. Men det er plass til alle, og det er alders- og erfaringsklasser både i single- og doubleturneringene, så her vil alle kunne finne sitt nivå, understreker Fundingsrud.

Samarbeid på tvers av særforbundene og internasjonal inspirasjon
Mysen Tennisklubb har allerede hatt noen lokale turnetinger, og ser hvordan racketlon engasjerer. Klubben er medlem i alle de fire norske særforbundene som har racketidretter, og har derfor invitert presidenter og generalsekretærer i de fire berørte forbundene, både for å se hvordan turneringen fungerer – men også for å diskutere hvordan idretten best skal organiseres formelt i Norge.
Britene Joel Durston og Graham King er to av de som har jobbet mest med utviklingen så langt – og begge er på plass i Mysen hele helgen. King, som nå representerer Sveits, er også spiller, tillegg til Joel som representerer England.

Slik kan det se ut under en turnering med fire idretter i racketlon. Bilde fra mysenrackethall.no

Kom og se verdenseliten spille
Denne sporten er i stor fremgang på verdensbasis. Derfor ekstra inspirerende at flere av de aller beste tidlig meldte seg på. Som svenske Anna-Klare Ahlmer og nederlandske Kirsten Kaptein, nr. 1 og 5 på verdensrankingen. I herreklassen trekker vi spesielt fram Sylvain Ternon og tsjekkiske Nicolas Lenggenhager, begge topp 10 i verden.
-Vi håper mange lokale publikummere kommer innom og ser kampene fra sidelinjen i løpet av helgen, sier Fundingsrud.

For nærmere informasjon om turneringen – også for norske påmeldinger her. Endelig tidsskjema settes opp uka før turneringen.

Her kan du lese hele verdensrankingen pr. 1. august 2023.

Her kan du lese mer om det internasjonale racketlonforbundet.

Det norske miljøet har denne internettsiden.

Ved spørsmål, bare ta kontakt med:
Roar Fundingsrud, leder Mysen tennisklubb – mobil 922 65 944
Tore Lund, turneringsleder – mobil 470 18 928
Erik Unaas, norsk pressekontakt – mobil 900 25 953

Tekst: Mysen Tennisklubb, redigert av Ingrid Sørli Glomnes