Juvesen cup har vært arrangert 32 ganger i Stavanger siden starten i 2010. Nå har Njål Fisketjøn laget statistikk ut av alle de 4866 kampene…

Njål Fisketjøn har selv aldri deltatt i Juvesen cup, men har fulgt opp sine to sønner gjennom mange år i Stavanger Tennisklubb. Han er også ivrig fotograf og har sett mange Juvesen-kamper fra sidelinjen.

– Det begynte for tre-fire år siden med at jeg savnet en mulighet til å se på tidligere Juvesen-resultater for spillere uten idrettsnummer, forklarer Fisketjøn.

Njål Fisketjøn regner med å ha brukt 50-100 timer på å lage statistikk-side for Stavanger-turneringen Juvesen cup som har blitt arrangert 32 ganger.

– Senere dukket tanken opp om å lage en side hvor man kunne se informasjon tilsvarende de fysiske «plankettene» (tavlene) som henger i resepsjonsområdet og viser klassevinnere de ulike årene.

Tanken ble til handling, og nå kan alle de 992 unike Juvesen-deltagerne gå inn og se oversikt over både sine egne resultater og lese ulike statistikker over de som har markert seg i løpet av ti år med Juvesen cup.

– Jeg brukte noen få timer på å lage programmet, men mer på å taste inn informasjon om alle klassevinnerne for alle turneringene, forteller han. Han gjetter på at han har brukt 50-100 timer.

Resultatet er en fantastisk statistikk-side som det neppe finnes mange av i norsk tennis.

Så hvem har gjort seg bemerket blant de 992 unike Juvesen cup-deltagerne?

Kjell Arne Grini kan sammen med Rickard Holmström krones som Juvesen-kongene. Kjell Arne Grini har spilt flest Juvesen-turneringer, mens Rickard Holmström har vunnet flest ganger. Les intervjuene med dem i morgen.

Her kan dere lese hele Juvesen-statistikken

Hva er Juvesen cup?

Juvesen-navnet er satt sammen av ordene junior, veteran og senior. Turneringen så dagens lys først i Bodø Tennisklubb i 2007. Siden har turneringen blitt videreutviklet av Stavanger Tennisklubb.

Det er et turneringskonsept som fører generasjonene og de ulike medlemssegmentene sammen på banen. Klassene er nivåinndelt. Elitespillere og nybegynnere spiller side om side, og alle medlemmer fra 13 år og opp til høy pensjonistalder deltar på sitt nivå. Turneringsledelsen setter opp deltagerne i klassene A, B, C, D, E og F.

For å inkludere også de yngste spillerne, og gjøre Juvesen cup til en happening for hele familien, har arrangørklubben som regel også invitert til U10 og U12 – også disse klassene er inndelt etter nivå.

Vinnerne av hver klasse får inngravert navnet sitt på Juvesen-planketten, som henger i foajeen i Stavanger Tennisklubb. Turneringen skaper et sterkt engasjement blant det brede lag av tennisspillere – kanskje særlig blant mosjonistene og de man vanligvis ikke ser i de mer tradisjonelle turneringstablåene.

På fjorårets Tennisforum ble Stavanger Tennisklubb hedret for turneringskonseptet Juvesen cup.

I Stavanger har turneringene blitt så store at man har begynt å spre turneringen på flere anlegg. Turneringen har hatt tett opp mot 200 unike deltagere på en helg, og det har da vært spilt både kamper på både på Tjensvoll (åtte innendørsbaner), Madla (fire utendørsbaner), Røyneberg (tre innendørsbaner) og Randaberg (to innendørsbaner).

Alle vinnerne i de ulike klassene får navnet sitt inngravert for hver turnering. (Foto: Henning Frøystein)