Kjell Arne Grini topper statistikken over flest spilte Juvesen-turneringer. Intet mindre enn 25 ganger har veteranen deltatt i den populære turneringen.

64-åringen viser stort engasjement på tennisbanen, og det kan gjerne høres når han gleder seg over et vinnerslag.

I annen sak fortalte vi om statistikken Njål Fisketjøn har laget for de 32 Juvesen-turneringene som Stavanger Tennisklubb har arrangert siden oppstarten i 2010.

Vi har stilt tennisentusiasten Kjell Arne Grini fem spørsmål:

– Hva tenker du om at du topper listen blant 992 unike Juvesen-deltagere gjennom ti år?

– En interessant statistikk som jeg ikke har vært i nærheten av å tenke. Det å toppe en slik liste på nesten 1000 spillere gjør godt og viser min sanne interesse for tennis over mange tiår.

Arkivbilde: Kjell Arne Grini får 3. premie i klasse C våren 2012 og blir gratulert av Johan Helgø. (Foto: Henning Frøystein)

– Hvorfor deltar du på Juvesen cup?

– Formatet til denne turneringen får med seg alle som liker å spille tennis uavhengig av alder og nivå. Her møtes likemenn – alltid spennende å møte unge spillere på vei oppover. Turneringen tjener også som et viktig treningsmål i hverdagen.

– Hvordan er de mest givende tenniskampene for deg?

– Mine kamper blir ofte ekstra lange, liker å kjempe, erfare opp og nedturer, legge strategier etter type motstander og til slutt vinne…

– Hva er det som gjør tennis til en aktivitet du bruker såpass mye av fritiden til? Hva liker du best med tennis?

-I tennis blir hele kroppen utfordret. Fantastisk hjernetrim, man tar avgjørelser hele tiden og får svar umiddelbart. Ingen intervalltrening greier å matche tennis, det viser pulsklokken. Tennis krever store og veldig forskjellige ferdigheter som det må øves på hele tiden. Man må kunne beherske alle posisjoner på banen, i motsetning til lagidretter hvor en blir tildelt en plass/rolle. En annen statistikk forteller at livet forlenges med ni år for aktive tennisspillere. Det kan jeg kjenne på er riktig.

– Noen mål for tennisen videre?

-Når jeg nå etter hvert trapper ned i arbeidslivet, vil jeg bruke enda mer tid på tennis og trening, bli mer profesjonell, reise rundt og konkurrere internasjonalt også.