ATP Challenger i Bergen – med Casper Ruud i spissen – utsettes til 2021

Paradis Tennisklubb, i samarbeid med private initiativtakere, har over lenger tid jobbet for å etablere en ny profesjonell tennisturnering i Norge (ATP Challenger 90). Turneringen var planlagt å finne sted første gang i november 2020 med Casper Rudd som frontfigur.

Første utgave av turneringen utsettes nå til november 2021. Bakgrunnen for utsettelsen er først og fremst sviktende sponsorsalg som følge av koronapandemien.

Vi er lei oss for dette utfallet overfor alle som har gledet seg til denne begivenheten i et ellers dystert år, heriblant spillere, tilskuere og frivillige. Koronapandemien har totalt endret forutsetningene for nyetableringen, og klubben og øvrige initiativtakere har vurdert en utsettelse til å være den mest ansvarlige beslutningen i den nåværende situasjonen.

Arrangør ATP challenger Bergen

I denne sammenheng er «Race to Bergen» også utsatt til neste år. «Race to Bergen» er en tour i regi av arrangøren og Norges Tennisforbund (NTF) bestående av flere nasjonale turneringer der sammenlagtvinneren skulle motta et wildcard til Challenger-turneringen. Touren er dessverre besluttet avlyst og nullstilt. Det vil bli satt opp et nytt «Race to Bergen» for 2021, med forventet oppstart allerede i starten av 2021. Informasjon om dette publiseres av NTF på et senere tidspunkt.

-Vi har kommet et godt stykke på vei med flere viktige samarbeidspartnere og sponsorer. Vi ser med svært positive øyne fram mot realisering av første utgave i 2021, sier arrangøren i en pressemelding.

Turneringen vil få mange positive ringvirkninger for norsk tennis, og norsk tennis sin satsning internasjonalt. Arrangørene har et tett samarbeid med Norges Tennisforbund. Vi gleder oss til å vise profesjonell tennis – inklusiv vår beste spiller Casper Ruud – frem til det norske folk på hjemmebane her i Norge.

Ytterligere detaljer om turneringen kommer på et senere tidspunkt.