For to år siden var det to medlemmer i tennisgruppen til Etne Idrettslag. Under Juvesen cup i Stavanger nylig dukket det opp 14 spillere og 15 supportere fra Etne.

Det må med andre ord ha skjedd noe med tennismiljøet i den lille Vestland-kommunen når en såpass stor gjeng legger ut på reise for å delta på turnering.

-Tennismiljøet i Etne er vedig voksende, sier styreleder Annelise Skrunes i tennisgruppen til Etne IL.

-Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne spille tennisturnering. Men så fikk vi høre om Juvesen cup. Det er kjekt at man møter noen på samme nivå, for 80 % av oss er jo ganske dårlige til å spille tennis, humrer hun.

Det vekker oppsikt når det kommer en slik gjeng fra et sted ikke mange i det norske tennismiljøet forbinder med tennis. Etne IL Tennis stilte med 14 deltagere og 15 supportere på Juvesen vintercup i Stavanger.
-Veldig kjekt at det er noe barn og voksne kan gjøre i lag. Alle heier på alle, og det er alltid noen å se på, sier Annelise Skrunes, deltager i Juvesen vintercup og styreleder i Etne IL Tennisgruppe. Her på bildet er Joachim Becker (f.v.), Angelica Veland Becker, Marius Kartum og Jonas Kartum.

Det er kanskje ikke helt tilfeldig at Etne-gjengen valgte nettopp Stavanger for å spille sin første tennisturnering, sev om det innebar en biltur på to og en halv time hver vei. Tennismiljøet i Etne har nemlig fått god drahjelp fra flere personer nettopp fra Stavanger Tennisklubb.

Flere tennisentusiaster fra Stavanger har bidratt med vitamininnsprøyting til Etne IL tennisgruppe de to siste sesongene.

Sommeren 2020 møtte hun hytteturistene Laila Frette og Frode Berge på asfaltbanen i Etne. Ekteparet er til vanlig ivrige mosjonister i Stavanger Tennisklubb, og tar gjerne med seg racketen på hyttetur til Etne. Frette kommer opprinnelig fra Etne, og reiser derfor gjerne til hjemplassen i blant.

-Laila inviterte meg med på banen da jeg begynte med tennis sommeren 2020. Hun skal ha mye av æren for tennisutviklingen i Etne, forteller Annelise Skrunes.

Laila Frette inviterte også den argentinske treneren Oscar Barrios Torres til hytta si i Etne. Han er ansatt i Stavanger Tennisklubb og er en tennisentusiast som ikke var vond å be. Det var startskuddet for en rekke tennisaktiviteter, først på de forfalne kommunale asfaltbanene på sommerstid og deretter også i flerbrukshallen på vinterstid. Oscar har fortsatt å besøke Etne med jevne mellomrom, og har etter hvert arrangert mange nybegynnerkurs og kurs for viderekomne – med god deltagelse. Sist høst arrangerte Oscar, Laila og sosialkomitéen i Stavanger Tennisklubb nyvinningen Vestlandskarusellen, i samarbeid med med Voss Idrettslags tennisgruppe.

Ett av mange kurs Oscar Barrios Torres (Stavanger TK) har gjennomført i flerbrukshallen i Etne. Oscar har etter sigende vært i Etne omtrent ti ganger i løpet av halvannet år, og kjørt kurs for både nybegynnere og viderekomne.
-Vi har vel hatt rundt 80 deltagere på kurs, anslår Laila Frette. (foran til høyre)
Vestlandskarullen blir her arrangert på Etne ILs tennisbaner. Oscar Barrios Torres (trener, til venstre) og initiativtaker Laila Frette i gult foran)

Med til historien hører at samtidig med at Oscar begynte som innleid Etne-trener sommeren 2020, bestemte to andre rogalendinger med store tennishjerter seg for å kjøre til Etne med maling. Morten Goa Aadnøy (Bryne TK) og Ole Storhaug (Stavanger TK) tok initiativ til å gi tennisbanene et ansiktsløft, og tilbake stod noen inspirerte nyfrelste tennisspillere med giv til å bygge videre på håndsrekningene fra tennisentusiastene fra Jæren.

Frode Berge (Stavanger TK), Ole Storhaug (Stavanger TK og Bryne TK), Morten Goa Aadnøy (Bryne TK) og Laila Frette (Stavanger TK) gir her tennisanlegget til Etne IL et ansiktsløft.
Oscar Barrios Torres, Morten Goa Aadnøy og Ole Storhaug kan si seg fornøyd med dugnaden til glede for tennisspillere i Etne.

Effekten av Rogalands-hjelpen lot ikke vente på seg.

-Det var masse folk på banene i sommer, forteller Annelise Skrunes, og benytter samtidig anledningen til å skryte av pensjonistgjengen som fulgte opp med å gjøre masse dugnad på anlegget i fjor.

Medlemstallet er på full fart oppover, og i høst fikk tennisgruppen fast treningstid i flerbrukshallen. Her deltar tennisinteresserte fra 10 til 70 år. Styrelederen forteller at de har to treningsgrupper. Først trener de helt nye, og timen etter er forbeholdt de som er mer viderekomne. Det er plass til to baner i flerbrukshallen – det er oppmerket en bane i den ordinære salen som har håndballbane-størrelse, og dessuten er det plass til en bane til utenom der hvor det er friidrettsflater.

Framover er det håp om at tennisanlegget får skikkelig oppgradering.

-Nå vil vi samle inn penger for å legge nytt dekke på banene, forteller styrelederen, og røper at det er kunstgrus som er tenkt banedekke om det blir suksess med pengejakten.