15 år gamle Nicolai Budkov Kjær fortsetter å vinne titler i Europa. Etter lørdagens seier i Litauen, kommer Nicolai til å lede «Race to Masters i Monte Carlo 2022» når rankingen blir oppdatert på tirsdag.

Nicolai Budkov Kjær (Bygdø Tennisklubb) går dermed i Casper Ruuds fotspor. Det er 10 år siden Casper Ruud var i Junior Masters i 2012, riktignok i u14-klassen. Det er også 10 år siden Norge sist hadde en spiller i Junior Masters.

Tennis Europe Junior Masters i Monte Carlo er en sesongavslutning for de 8 beste europeiske guttene og jentene i u14- og u16-klassene. Spillere som er topp 6 i Race to Monte Carlo-rankingen, samt finalister i European Junior Championships, kvalifiserer seg til på spille denne prestisjetunge turneringen 25. oktober i Monte Carlo.

I Litauen vant Nicolai 5 singlekamper i Litauen uten å gi fra seg sett.

– Hele uken har serven fungert strålende. Jeg jobber med å utvikle min spilleridentitet nå, og denne uken har mine egne serve game vært særlig i fokus. Vi har filmet finalen, og skal analysere den for å se objektivt på hvordan jeg skal prioritere forbedringer i spillet mitt fremover, sier Nicolai Budkov Kjær.

I finalen møtte han Mateusz Lange fra Polen.

-I finalen startet Lange å serve. Vi fulgte hverandre tett hele det første settet og begge holdt serve frem til 6-6 og et tie break. Han breaket min serve først i tie breaket, men jeg kom sterkt tilbake og kunne avgjøre til 7-4. I andre sett holdt jeg et veldig langt første game, breaket han direkte og holdt et langt game til 3-0. Da var mye gjort, for vi servet veldig godt gjennom kampen. Finalen endte 7-6(4), 6-2, Sier Nicolai.

I double ble det også seier, med makker Ruslan Kastsiukevich fra Hviterussland.

Med makker Ruslan Kastsiukevich fra Hviterussland

-Doublen var gøy. Skuldrene er lave og det blir litt mer lekent serve og volley, smash og korte, intense ballvekslinger fremme på nett. Ruslan kjenner jeg fra Kungens Kanna for noen år siden, han slo meg der husker jeg, avslutter 15 åringen.

Fra neste uke er Nicolai ranket 13 på Tennis Europe rankingen. Det gir gode muligheter noen grade 1 turneringer i månedene som kommer, og seeding til sommerens U16 EM i Moskva vil også være verdifullt.