Idag spilte Nicolai Kjær nok en finale i Tennis Europe u16. Denne gang i Tsjekkia. I finalen i single vant han med sifrene 7-5, 4-6, 6-3 over Stepan Sklenicka fra Slovakia som er ranket nr 40 på Tennis Europe rankingen. På veien slo Nicolai 3 tsjekkere og en ungarer.

Nicolai Budkov Kjær sesondebuterte i Tsjekkia etter en god måneds «off season».

Nicolai Budkov Kjær og motstander Stepan Sklenicka

-Jeg gledet meg til turneringen for i off season har jeg terpet godt på detaljer, trent variert med mange venner i Norge og også spilt treningsmatcher mot veldig gode motstandere i utlandet. Jeg visste at formen var veldig god fordi jeg har vunnet treningsset mot Orange Bowl-finalisten og den italienske u16 mesteren uken før jeg dro til Tsjekkia, sier Kjær selv.

Orange Bowl regnes som det uoffisielle VM for juniorer og her møtes alle verdens beste spillere.

Med seier i Tennis Europe (Category 2) u16 i Tjekkia, gjør Nicolai Kjær et hopp til 28. plass på Tennis Europe rankingen. I tillegg sikrer han seg også 2. plass på Race to masters rankingen hvor de beste spillerne møtes til sluttspill i Monte Carlo.

-Jeg planlegger å spille grade 1 turneringer i Barcelona, Roma og Milano denne våren. Målet er å kvalifisere meg til Race to masters i Monte Carlo, fortsetter Kjær.

I double spilte Nicolai og makker Nico Hipfl (Østerrike) seg til finale men tapte knepent i to tiebreak.

Doublefinalistene

-Doublene i Milovice var morsomme med Nico. Finalen var akkurat slik en finale skal være, super tight. Vi tapte men, spilte veldig bra. All ære til Egor og Linus. de var helt rå i tie breakene i finalen, forteller Kjær.