Det pågår en Padel-boom i Bergen! I løpet av 2021 har Bergen åpnet 30 padelbaner på 5 ulike sentre. Idretten har tatt Bergen med storm og det har blitt den nye tingen å prøve.

-Det er mye fokus på å skape et godt miljø. Det er også et fint samarbeid mellom de ulike sentrene. Fokuset ligger i å introdusere idretten til så mange som mulig. Sentrene har fått mye på plass allerede; tilgjengelige trenere, dametreninger, regelmessig turneringer, liga-spill, etter skole-padel, for å nevne noen, sier Lucie Sejrup som er NTFs aktivitetsutvikler i Region Vest.

Sejrup har snakket med padelentusiast, Lars Petter S. Mongstad, som har startet og administrerer Facebooksiden «Padel Hub Bergen» hvor han samler informasjon fra alle sentrene slik at padelspillere får med seg mulighetene i byen.

-Det som motiverer meg er å få flere til å oppleve hvor gøy dette faktisk er! Jeg tror det er en sport veldig mange kommer til å like eller elske å spille. Det er sosialt og det er lett å kjenne på utvikling, allerede fra første økt. Samtidig får det frem konkurransegenet i meg, og mange flere med meg, sier Mongstad

-Det er en sport som egentlig passer for alle over 8 år. Jeg har sett mange over 60 glede seg over padel-sporten. Ettersom sporten er så fersk i Norge, kan du relativt raskt nå et akseptabelt nivå. Det er jo aller kjekkest å spille på lag med, og konkurrere mot, dem som er omtrent på ditt eget nivå, forteller Mongstad til Sejrup.

Lucie Sejrup har også snakket med Fredrik Andersen som er initiativtaker og styreleder av den første padelklubben i Bergen, Bergen Padelklubb. Han beskriver padelmiljøet i Bergen som veldig godt.

-Det er flott å se så mange smilende og hyggelige mennesker rundt på de forskjellige padelbanene. Det er også utrolig gøy å se hele familier kose seg sammen med en felles aktivitet som gir så mye smil og glede. Sporten er relativ ny her til lands og baner her i Bergen kom ikke før i år. Det igjen betyr at de fleste som i dag spiller padel i Bergen i dag, akkurat har oppdaget gleden ved å dette fantastiske spillet. Det at vi nesten alle har hatt samme start med sporten, gjør at det oppleves som vi «alle» allerede har noe felles. Det er alltid en god «icebreaker» å spørre en ukjent om når han eller hun oppdaget padel, sier Andersen.

Lucie Sejrup har snakket med padelentusiaster i Bergen

-En stor del av æren for at miljøet allerede er så godt i Bergen som det allerede er, skal de som drifter og jobber i senterne dag ut og dag inn ha. Det er gjerne aktivitet fra tidlig morgen til midnatt de fleste dagene i uken. Senterlederne vi har i Bergen er veldig kreative og initiativrike. De er helt klart opptatt av å skape et godt miljø i hallene og blant spillerne, fortsetter Andersen.

Padel-miljøet er fortsatt i startfasen, selvom få sporter har etablert seg så kjapt på et halvår som padel. Det er mange som prater om padel og edel har forsøkt og Lars Petter Mongstad merker at det er spesielt mange i aldersgruppen 30-50 som er nysgjerrige på sporten. Mongstad har stor tor på at Padel vi forsette å utvikle seg i Bergen.

-Om 5 år er kanskje dette en idrett som har mange ulike padel-klubber i Bergen og omegn som konkurrerer med og mot hverandre. I ulike aldersklasser og nivåer. Det er mesterskap, og prestisjefylte turneringer. Kanskje det til og med er tydelige sponsorer involvert og gode pengepremier i potten? Men for folk flest tror jeg denne idretten er en hobby, og en fin måte å kombinere det sosiale med å være aktivitet, avslutter Mongstad.