Norgesmesterskapet i Frognerparken er for mange ett av de store høydepunktene i løpet av kalenderåret.  For norsk tennis er dette definitivt det største enkeltarrangementet, sammen med landsturneringen under 12 år og «Stavangeruken» i slutten av november.  

Som i de foregående 4 årene er det også i år satt ny påmeldingsrekord til NM i parken. Hele 899 unike påmeldinger er registrert. Det er helt enormt. NM på Frogner har blitt et såpass stort arrangement at det nesten er på vei til å vokse ut av anlegget. Med en vekst på 52% fra 2010 sier det seg selv at man må spille fra tidlig morgen til sen kveld. I tillegg må det på enkeltdager benyttes baner på andre anlegg for å få kabalen til å gå opp.  

Et signalarrangement 
Til tross voksesmerter så er NM i parken blitt et signalarrangement og en meget viktig møteplass for spillere, trenere, foreldre, besteforeldre, tennisledere og alle andre tennisentusiaster i norsk tennis. 
Det forplikter. Samtidig må vi vurdere om den jevne veksten vi ser i antall påmeldinger er bærekraftig i samme format, termin og/eller om vi må organisere dette annerledes i de kommende årene  

Påmeldingsvekst = medlemsvekst? 
Påmeldingsveksten til NM i parken korrelerer godt med medlemsveksten norsk tennis har hatt siden 2010. Den gangen var norsk tennis ca. 24.800 medlemmer. I 2022 har vi vokst til hele 39.101 medlemmer (inkludert padel). Trekker man ut padelveksten har tennis hatt en vekst på 51% i samme periode.  

Vi må tette noen hull! 
Til tross for svært gledelige NM tall så ser vi at den geografiske deltakerbredden må styrkes. Vi må også få flere «eldre» til å delta i seniorklassen. Hva årsaken til de nevnte utfordringer skyldes vet vi ikke, og det finnes mest sannsynlig ingen enhetlige og raske svar heller. Helt sikkert er det at verken enkeltklubber og/eller forbund kan snu denne trenden alene. Vi må, som i alle andre suksesser, løfte sammen og arbeide for at bredden i både geografi og alder er å se i fremtidens NM arrangementer.

Lykke til alle sammen!

Aslak Paulsen, Generalsekretær i Norges Tennisforbund