Norgesmesterskapet for juniorer u16 og u19 har denne uken pågått i Frognerparken og spillerne har fått hjelp av en av verdens beste tennisdommere.

Julie Kjendlie (39) fra Oslo er nemlig en av verdens beste tennisdommere. I 2016 fikk hun den høyeste rangeringen en dommer kan ha, nemlig gullmerket, Gold Badge.

Det har hun fortsatt i dag. Kun omkring 35 dommere i verden er på listen over de med denne utnevnelsen. Det gjør at hun dømmer de største turneringene verden over, både på herre- og damesiden.

I sommer er hun hjemme på ferie, men har også takket ja til å bidra under Clarksons NM i Frognerparken.

I Frognerparken ser vi Kjendlie passe på at alt går som det skal. Hun sitter ikke i stolen, slik hun pleier, men hun er såkalt «walking umpire», samtidig som hun lærer opp neste generasjons dommere.

Arkivbilde fra 2020, Julie lærer opp fremtidige dommerspirer,

Hun sørger dermed for at norgesmesterskapet går ryddig for seg.

– I en turnering som dette, hjelper man til med alt mulig, sier Julie Kjendlie.

Hun har alltid, i øyekroken, hva som foregår på de 9 banene i Frognerparken. Når juniorene er uenige og ikke finner en løsning, søker de hjelp hos Julie.

Av de 35 dommerne som har den høyeste utnevnelsen er en tredjedel kvinner. Det er omtrent 1000 sertifiserte dommere verden over. Av dem er nærmere 20 prosent kvinner.

Til helgen går turen til hennes egentlige jobb, nemlig «chair umpire» på de største tennis-scenene i verden. Første stopp er Cincinnatti WTA 1000 og ATP 1000 som starter 13. august.