Davis Cup kampen denne helgen handler om langt mer enn å kvalifisere seg til selve sluttspillet. Når det er sagt: det hadde smakt utrolig godt. Ikke bare for det norske laget, men for hele norsk tennis.

Samtidig må vi alle glede oss over opplevelsen. Vi får oppleve tennis i øverste verdensklasse på hjemmebane. Det er ikke hverdagskost!

Først ut på dagens kampprogram stod vår egen store stjerne, Casper Ruud. På motsatt halvdel stod Mikhail Kukushkin (ATP160). Mange var spente på Caspers kampform og på om skaden han pådro seg i Rio De Janeiro. Var den 100% leget? Det var den definitivt. Casper var solid fra start til mål og hadde få problemer mot sin Kasakhstanske motstander. Servingen var stabil, grunnspillet var godt og han var best i jevne game. Casper vant til slutt 6-1, 6-4.

Vår nest beste spiller Viktor Durasovic, møtte i kamp 2 Kasakhstans beste spiller, Alexander Bublik (ATP32). Basert på rankingavstanden var det forventet at Viktor måtte opp mot sitt absolutt beste for å vinne. I tillegg burde hans motstander ha en dag midt på treet. Slik ble det dessverre ikke. Viktor yppet seg i enkelte poeng og game, men den Kasakhstanske spilleren var rett og slett for god. Viktor måtte til slutt se seg slått med sifrene 3-6, 2-6.

Med 1-1 etter første kampdag blir det en spennende lørdag der alt skal avgjøres. Skulle Norge vinne 2 kamper, vil vi være klare for sluttspillet i september. Taper vi 2 matcher, så er drømmen om sluttspill ute. Det er realiteten.

Lørdagens kamper starter 14:00 på Oslo Tennisarena. Første kamp er double. De 2 neste er single. Hvem som spiller double er foreløpig usikkert. Helt sikkert er det at Kasakhstan er favoritter til denne kampen. I de 2 påfølgende single kampene så kan alt skje.

Casper og Viktor er klar, men de trenger et publikum som også tar opp kampen mot den Kasakhstanske heiagjengen. Kasakhstanernes trommer og sang skapte kjempestemning på tribunen og energi. Kanskje mest for deres spillere.

Oppfordringen til morgendagens kamper er dermed:

1. Finn frem gamle trommer og blåseinstrumenter fra boder og loft.

2. Ta de med.

3. Brukes så høylytt at de løfter taket på OTA til nye høyder.

Aslak Paulsen

Generalsekretær i Norges Tennisforbund