NTF har tatt pulsen på noen av klubbene som har hatt eller skal ha vinterferie-camps rundt omkring Oslo. NTF har tatt turen innom noen av klubbene.

Det er en del ting som går igjen i møte med barn og ungdom som har deltatt på disse vinterferieaktivitetene. Mange sier at det er veldig gøy fordi man treffer mange nye venner og får spille tennis med de man kanskje ikke trener med vanligvis. Det er også flere som sier at det er gøy fordi det ofte er varierte aktiviteter gjennom dagen.

På Njård tennis var det mye latter både hos spillere og trenere og vinterferie-campen var fullbooket. Mange barn og ungdom i alderen 10-15 år var samlet. Trenerne Wojtek Gieras, Marius Midttømme og Mathias Skou hadde laget et godt planlagt opplegg for første halvdel av vinterferien.

Dagene er inndelt i bolker med teknisk, fysisk og taktisk trening med poengspill. Gieras sier at de jobber hardt med å bygge et godt lag der det skal være rom for at ulike aldersgrupper trener sammen og lære av hverandre.

-Det er veldig gøy å se dynamikken og hvor bra det går å ha over 20 spillere i alderen 10-15 år i samme gruppe, i tillegg til at det blir sosialt og god stemning både på og utenfor banen, sier Gieras.

På Ullern TK var det også mange på vinterferie-camp. Daglig leder Jesper Bollius forteller at klubben hadde camp lørdag til tirsdag fordi mange drar på hytta senere i vinterferieuken. Dette har klubblederen erfaring med.

På Ullern starter de minste barna tidlig på morgenen med camp fra kl 09:00-11:00 og så overtar de eldre fra kl 11:00-13:00. Alle fire banene er i bruk i klubbens boble. Barna forteller at de synes det er gøy når trenerne er med å spille med dem. De sier de har verdens beste trenere på Ullern.

Klubbens trenere Robert Andersson, Haakon Marcussen, Petra Pethö og Shane LaPorte viser, forklarer og motiverer barna ute på banene og det er høy aktivitet i bobla.

Hønefoss TK arrangerer også vinterferiew camp. Klubbens styreleder, Rune Refvik, forteller at det er lyse dager og godt driv i klubben.

-Sist dag jeg var i hallen var det 37 personer samtidig på anlegget, sier en smilende og fornøyd styreleder.

Daniel Tomter, som er trener i Hønefoss TK, forteller at klubben skal ha camp på klubbens nye og flotte anlegg når vinterferien starter til uken. Barna har forskjellige grunner til å delta. Et av barna forteller at han vil være med på vinterferie-camp fordi han ønsker å bli proff tennisspiller og hans forbilde er Denis Shapovalov. Tomter forteller videre at et av de andre barna sier hun meldte seg på vinterferie-camp fordi hun elsker tennis og at det er god stemning på treningene.

-Hønefoss TK tilbyr camp hele uken og det er mange barn og ungdom påmeldt. Det er god utvikling i klubbens kursvirksomhet som nå teller ca. 120 deltakere ukentlig i klubbens tennisskole, avslutter Daniel Tomter.