En ildsjel: Roar Fundingsrud, Mysen TK

811

Hvert år kårer Norges Idrettsforbund „Årets ildsjel”, hvor alle kan nominere sine favoritter i forkant. Årets nominasjon er åpen, hvor DU og klubben din kan nominere de dere ønsker. Klikk her for å lese mer/nominere.

I norsk tennis er det mange frivillige. Å fremheve enkelte er vanskelig. Men noen ildsjeler kommer man ikke utenom.

En av disse er Roar Fundingsrud i Mysen Tennisklubb…

Ikke mer moro enn du skaper selv

– Jeg har alltid vært glad i å skape ting. Helst sammen med andre. Å kartlegge hvem og hva vi trenger for å realisere prosjektet, innleder 82 år unge Roar Fundingsrud.

– Å sette sammen et lag, hvor den enkelte har bestemte oppgaver og funksjoner. Hvem som er best på kontorarbeid og hvem som har tilgang til maskiner. Klarer man å sette sammen et motivert team, hvor man komplimenterer hverandre, er man godt i gang. For du har, som kjent, ikke mer moro enn du lager selv.

Det er tydlig at temaet engasjerer.

Mens han var yrkesaktiv arbeidet han 35 år i IBM frem til han ble pensjonist i en alder av 67 år. De 4-5 påfølgende årene leide IBM ham inn som konsulent.

Frivillighet startet han med som 30-åring, da han la håndballen på hylla. I 1979 ble han styreleder i Askim TK – og i løpet av de neste årene sto utendørsbanene klare…

Spillemidler fra Norsk Tipping bidro til realiseringen av Mysen Rackethall

Mysen Rackethall

Den store oppgaven de siste årene er Mysen Rackethall. Hallkomitèen ble etablert i 2015. Allerede fra starten var det enighet om at hallen skulle være et lavterskeltilbud og favne bredt både i aktiteter, bruker- og aldersgrupper. Derav ble den innredet med tennis, squash, badminton og bordtennis.

Hallen ble innviet i september 2020.

– I en periode var vi 20-25 frivillige som jobbet samtidig med prosjektet. Det var veldig moro og vi jobbet veldig bra sammen.

I dag er aktivitetsnivået i hallen høyt. Bl.a med ukentlig boccia for funksjonshemmede og aktiviteter for eldre.

Ukrainske flyktninger

Mysen har tatt i mot sin andel av flyktninger fra Ukraina.

– Sammen med Kirkens Bymisjon, NAV og mottaksstasjonen har vi etablert et racketsporttilbud for dem. Det er en stor glede å se at disse stakkars menneskene får en pause fra virkeligheten de lever i.

I tillegg bruker Kirkens Bymisjon hallen også til andre aktiviteter.

I „full jobb”

Etterhvert som Fundingsrud forteller er det betimelig å spørre hvor mange timer i uken han jobber med prosjektene…

– Jeg er i hallen 3-4 timer 3 ganger i uken. I tillegg blir det nok et par timer daglig på hjemmekontoret. Bl.a søknadsarbeid og skjemaer tar mye tid.

I søken etter meningsfullhet

Men kan undres hva som er drivkraften bak en så imponerende frivillig innsats?

Gjennom samtalen er ordet „andre” tilbakevendende. Fundingsrud snakker lite om seg selv og mye om „andre”.

– Jeg har alltid vært på søken etter meningsfullhet. For meg ble den største gleden er å se at det laget og jeg gjør betyr noe for andre. Å se at andre blir glade, spesielt når man vet de trenger det. Og skal man lykkes må han ha et team. Alt står og faller med laget, avslutter Fundingsrud.

«Det er alltid et lag»: Roar Fundingsrud er nummer 2 fra venstre i bakre rekke