Det ble dessverre tap i den største Davis Cup kampen som har vært spilt på norsk jord. 

Det var allikevel mange lyspunkter. En ny spiller stod frem og publikum skapte til tider en magisk stemning i Oslo Tennisarena.  

Det norske DC laget har gjort det svært godt det siste året. Inn mot helgens oppgjør var de ett av 24 lag som kjempet om en plass i det gjeveste selskap – sluttspillet i Davis Cup. Det er det største et herrelandslag i tennis kan få delta i. Det ville ha vært en bragd om det skulle ha skjedd denne helgen her, for Norge er «kun» ranket som den 39ende beste nasjonen i verden. Med enkel hoderegning så har resultatene så langt gitt bedre avkastning enn forventet. 

Lørdagens første kamp var double. For å være helt ærlig; få norske tennisentusiaster hadde forventet at det norske double-laget skulle vise muskler og true det Kasakhstanske double-paret. Seier ble det dessverre ikke, men våre norske helter bestående av Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm fikk definitivt motstanderne i kne. Underholdningen var stor, det ble jevne game og publikum responderte. Det kunne ha godt Norges vei, men både marginer og et godt Kasakhstansk lag tok dessverre de viktigste poengene og sikret seier til slutt. 

Simen Sunde Bratholm (th) debuterte i Davis Cup sammenheng på Oslo tennisarena denne helgen. Foto: ITF, Espen Hildrup

Etter 3 spilte kamper ledet Kazakhstan 2-1. I den fjerde kampen skulle Casper Ruud møte Kasakhstans beste spiller Alexander Bublik (ATP 32). Som mange nok har fått føle på selv, er det aldri lett å være forhåndsfavoritt. Det viste seg også i dette oppgjøret. Bublik ble en hard nøtt å knekke for Casper Ruud. Det ble tap. Det hjalp lite at Casper var best i grunnspillet, for Bublik var desidert best i servegamene. Ruud hadde noen sjanser, men Bublik spilte på sitt beste fra start til mål. Ruud og Norge måtte dessverre takke for kampen og gratulere Kasakhstan med avansement til sluttspillet. Surt, men fortjent. 

Til tross tap, så håper vi at de 4 kampene som ble spilt på OTA ga både publikum og TV seere gode tennisopplevelser. 
Det norske Davis Cup laget er nok skuffet med hensyn til resultatet. Samtidig så har de fått en unik erfaring. En erfaring som vil gi laget ytterligere selvtillit i kommende DC kamper. For slike oppgjør vil vi ha flere av. For, det er fremdeles en drøm for både spillere og norsk tennis å få oppleve et norsk herrelandslag i et Davis Cup sluttspill. 

Aslak J. Paulsen

Generalsekretær i Norges Tennisforbund