For 2 dager siden fikk vi den triste beskjeden om at Finn Søhol hadde slått sitt siste vinnerslag etter et langt liv i norsk tennis. Han ble 91 år.

Finn var journalist og fotograf i VG fra 1952-1967 og ble senere den første TV-kjendisen med tennis som spesialfelt. Han kommenterte også andre sporter for NRK, men det var tennis som ble hans kjennemerke. Høydepunktet var nok Bjørn Borg-John McEnroe i den berømte Wimbledon-finalen med rekord tie-breaket. Finn fikk som kommentator følge kampen videre på direktelinje, mens vi andre måtte bryte på 2-2 i sett fordi da var tid for «Barnetimen» på Nrk.

Finn var en meget god tennisspiller over veldig mange år. Han tok sin første NM tittel i juniorklassen i 1948 og tok deretter 10 NM titler i singel (senior), double og mixed. I veteranklassen vant han sin siste NM-tittel i klassen over 75 år i 2008. Han representerte Norge i Davis Cup hele 8 ganger og deltok i Wimbledonturneringen i singel og double 4 ganger, med 3. runde spill om beste resultat.

Finn vant singel i EM for veteraner i ulike årsklasser og var en av drivkreftene bak den årlige kampen mellom engelske og norske tennisveteraner. Finn er hedret med utmerkelser fra det engelske veteranforbundet og han er også tildelt Norges Tennisforbunds Bragdmerke.

Fra 1968 satt Finn alltid av en uke til den årlige Gausdalturneringen. I mer enn 40 år var han en selvskreven, markant og viktig del av turneringens popularitet. Sammen med hele familien rundt seg, spilte, underholdt og vant han både tennis- og golfturneringer på fjellet.

Med Finn er et langt og innholdsrikt kapittel i norsk tennis nå bragt til ende. Vi vil spesielt savne hans fantastiske replikker, store kunnskap, og hans evne til å formidle tennis til den norske befolkningen.

Vi vil savne Finn på tennisbanen og minnes han som en av de virkelig store personlighetene i norsk tennis. Det vil bli stillere uten Finn.

På vegne av norsk tennis.

Vi lyser fred over hans minne!