Østlandsregionene har i mange år hatt en egen veteranserie for lag. NTF hilser flere lagarrangement velkommen. Nå tar Ålesund Tennisklubb initiativ til å få igang tennisveteranene i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Initiativtaker Jon Ståle Ritland håper på lagturnering både for damer og herrer. Så langt har både Molde, Volda og Ålesund meldt på lag. Ritland har tro på at det også kommer lag fra Kristiansund og Trondheim. Påmeldingsfristen er fortsatt noen uker unna.

Foreløpig starter man med en lagturnering i juni i Ålesund. Så får tiden vise om lagturneringen utvikler seg til noe mer.

-Formålet er mest det sosiale. At tennisveteraner møtes og får spille og ha det hyggelig og sosialt sammen. Det er mange som lever travle liv, men en helg kan de fleste få til. Vi ønsker ikke å starte for ambisiøst, forteller Ritland.

Formatet for lagturneringen vil være tuftet på innendørs-NM for lag, dvs. to single og en double.

Fra en lagkamp mellom Nesodden og Snarøya i 2020. (Foto: Espen Hildrup)

-Det kan være fornuftig med tre pr. lag når det er veteraner, slik at ikke belastningen blir for stor. Noen har allerede signalisert at de stiller fire på laget, forteller han.

Norges Tennisforbund har økt fokus på lagturneringer og ønsker flere regionale arrangementer. Et av NTFs satsingsområder i inneværende Tingperiode er lagturneringer.

NTF ønsker å legge til rette for flere slike arrangementer og oppfordrer klubber og regioner til å ta kontakt slik at vi i samarbeid kan skape enda mer aktivitet. Er dette interessant, ta kontakt på post@tennis.no