Nesttun Tennisklubb kan gå mot nedleggelse etter at klubbens tre innebaner forsvinner. Fra 1. juli mister klubben det som har vært anlegget til 350 medlemmer.

-Det har vært noen tunge dager. Foreldre ringer til meg og griner, og lurer på hva barna nå skal finne på. Vi har fått så mange fine tilbakemeldinger på hva vi betyr, det gjør meg enda tristere over hva som nå har skjedd, sier avdelingsleder Lucie Sejrup i Nesttun Tennisklubb.

Sammen med konsernsjef for Aktiv365-kjeden Tor Fredrik Neumann-Berg, har klubben i flere uker kjempet for å beholde tennisbanene. Konsernsjefen bekrefter at beslutningen til huseieren er endelig. Neumann-Berg har selv spilt tennis på Nesttun-senteret siden 1987 og er skuffet over at senteret nå må gi fra seg tennisbanene.

-Det er trist og vondt for alle tennisklubbens medlemmer og ansatte, medgir Neumann-Berg.

I går slapp klubben selv nyheten om at forhandlingene ikke har ført fram. Allstar padel overtar senterets 4. etasje og vil bygge padelbaner der tennisbanene står i dag.

Nesttun Tennisklubb kan bli nedlagt etter at klubben mister tennisbanene på Aktiv365 på Nesttun. 350 medlemmer i alle aldrer må nå spille tennis i noen av de andre tennisklubbene i Bergen. (Foto: Hans Jørgen Brun)

-Nå er første prioritet å ivareta våre medlemmer og ansatte. Jeg har vært i dialog med Bergens Tennisklubb og Paradis Tennisklubb for å finne løsninger for å skvise inn våre medlemmer, sier Lucie Sejrup.

Selv om klubbene er positive til dette, er det ikke bare enkelt å få dette til i praksis.

Tennisinteressen i Bergen har kanskje aldri vært større. De fire bergensklubbene har 2000 medlemmer, og har allerede et behov for å utvide med flere tennisbaner. Istedenfor er det nå det motsatte som skjer. Til sommeren fjernes tennisbanene på Aktiv365 på Nesttun.

-Tennisklubbene i Bergen må nå stå sammen som tennismiljø, mener Lucie Sejrup. Hun håper på samarbeidspartnere både lokalt og nasjonalt i tiden framover.