En ildsjel: Erik Sandsdalen, Eiksmarka TK

1324

Hvert år kårer Norges Idrettsforbund „Årets ildsjel”, hvor alle kan nominere sine favoritter i forkant. Årets nominasjon er nå åpen, hvor DU og klubben din kan nominere de dere ønsker: Klikk her for å nominere.

I norsk tennis er det mange frivillige. Å fremheve enkelte er vanskelig. Men noen ildsjeler kommer man ikke utenom.

En av disse er Eiksmarka Tennisklubbs Erik Sandsdalen…

Frivillig 15-åring

– Jeg ble født i nabohuset til Eiksmarka Tennisklubb (ETK), innleder Sandsdalen. – Min første erfaring som frivillig i klubben fikk jeg som 15-åring. Jeg irriterte meg over de rustne gjerdene rundt banene. Så jeg ringte styrelederen og tilbød meg å gjøre noe med det.

Med stålbørster ble gjerdene skrubbet fri for rust og malt med grønn Bengalakk fra den lokale fargehandelen. Og siden har han fortsatt som frivillig…

Erik Sandsdalen forteller. Det er endeløst hva han har av historier fra klubber og organisasjoner han har vært og er engasjert i – som frivillig. Og da ikke bare i idretten, men også i f.eks Gjeldskriseraksjonen på slutten av 80-tallet.

37 år i ETKs styre

I EKTs styre har han sittet 37 år og vært styreleder i 20 av dem. I tillegg har han 15 år i styret til Eikeli/Bærum Basket, foruten å være leder i en golfklubb.

– I 1980 sto klubbhuset ferdig etter solid innsats fra medlemmene. Vi la heller og fliser og malte hele huset både inn- og utvendig. Det var et stolt øyeblikk, da klubben fikk sitt første klubbhus.

Deretter fulgte jobben med å gjøre Eiksmarka til helårsklubb. Bobla sto ferdig i 1984.

Tennishall på Nadderud

– Nå er vi i gang med realiseringen av tennishallen på Nadderud. Etter nærmere 30 år med avslag fikk vi i november i fjor klarsignal fra Bærum Kommune. Det gjelder å ikke gi opp… Her drømmer vi om – og har håp om – å grave hallen ned i bakken og anlegge 8 baner oppå. Det blir mye dyrere enn den opprinnelige planen, men tenk for et anlegg det kan bli. Vi er jo Norges største klubb, så vi trenger baner, sier Sandsdalen – med kanskje et snev av velfortjent stolthet i stemmen.

– Jeg er ikke så god på egen hånd…

– Hva som motiverer meg? Per i dag har jeg mye erfaring i å drive en tennisklubb, så det faller ganske naturlig å stille opp. Jeg føler meg privilegert som har overskudd til å bidra. Jeg er ikke så god på egen hånd, så det å få til et lag som jobber og trekker prosjektet sammen betyr mye for meg. Det sosiale fellesskapet er viktig. Og jeg er nok glad i å hjelpe andre. Det ligger en egen glede i være til nytte og å vite at det man gjør kommer andre til gode, avslutter Erik Sandsdalen.

Erik Sandsdalen flankert av Elin Nilssen (t.v) og Pernille Tordrup Paulsen.