I morgen tidlig, norsk tid, spiller Ruud fjerde runde mot nummer åtte i verden, Andrey Rublev

Russiske Rublev har spilt seg inn som topp 10 i verden etter at han i 2020 vant fem ATP titler. Uken før Australian Open gikk han ubeseiret gjennom ATP Cup og kunne løfte trofeet sammen med sine russiske landslagskamerater.

-Det blir mest sannsynlig den tøffeste kampen for meg i Australian Open noensinne. Han er i toppform. Han har vunnet 7 kamper på rad her i Australia og er den spilleren som har vunnet flest kamper på ATP touren ifjor, sier Casper Ruud til Espen Tvedt i Discovery studio på søndag.

Både Christian Ruud og Casper Ruud er optimister foran fjerde runde mot russeren og Casper fortalte Atptour.com at han omfavner nervene.

-Det viser bare at kroppen din pumper opp adrenalinet slik at du er klar for kamp. Det er kroppens måte å vise deg at du forbereder deg til en utfordrende kamp eller et krevende øyeblikk. Det viser bare at du virkelig vil vinne og det er en god følelse. Selvsagt foretrekker man å spille når man ikke er nervøs. Man kan bli jo litt anspent og det kan hende du bommer på noen poeng du ikke ikke burde bomme på, men til syvende og sist så har jeg lært at det å være nervøs er en bra ting, sa Casper til Atptour.com før mandagens kamp.

Fra ausopen.com

Som nr 8 i verden (seedet som nr 7) er Rublev favoritt på papiret, men i denne turneringen har man vært vitne til større sensasjoner. Russeren Karatsev er årets snakkis under Australian Open. Karatsev kvalet inn i Australian Open som nr 114 i verden. Nå er han klar for kavartfinale etter å ha slått ut topp 9-spilleren Diego Schwartzmann på veien. Casper henter inspirasjon fra slikt.

-Det har vært morsomt å følge Karatsevs reise her i Melbourne. Han 27 år gammel og for første gang med i en Grand Slam og så når han kvartfinale i sitt første forsøk. Han er første spiller til å gjøre dette siden 1996, sier 22 år gamle Casper Ruud. Det er inspirerende å se at man kan slå igjennom når man er litt eldre, fortsetter Ruud.

Andrey Rublev, på sin side, sier at han kommer til å få det tøft mot Casper Ruud i 4. runde. De har møttes to ganger tidligere.

-Casper er en bra spiller. Det er alltid tøft og høy intensitet når vi møtes. Casper er i god form. Jeg må forberede meg mentalt og fysisk. Det kommer til å bli lange balldueller med høy intensitet, sa russeren etter seieren mot Lopez på lørdag.

Kampen vises på Discovery+. Programleder for Discovey+ sier kanalen jobber mot et langsiktig mål om å bygge et tennisunivers og et hjem for tennisentusiaster på Discovery+.

Oppdatert mandag 15. februar: Casper Ruud pådro seg en strekk i magen i 2. runde mot Tommy Paul. Magesmertene ble etter hvert for voldsomme for Ruud i møte med Rublev og måtte trekke seg etter to spilte set.