Victor Durasovic og Anders Håseth fra dagens pressekonferanse.

– Vi ser på oss selv som David mot Goliat som skal sende Norge for første gang opp til World Group. Det hadde vært en stor bragd og vi er klare for å gi vårt beste mot de gode serbiske spillerne, sier Norges nr. 1 Viktor Durasovic (ATP #362) på pressekonferansen etter trekningen. 26-åringen fra Nordstand TK trener til daglig på Oslo Tennisarena hvor helgens Davis Cup arrangeres og er stinn av selvtillit før kampen mot Serbias toer Laslo Djere (ATP #65) i kamp to fredag kveld.
– OTA er vår hjemmebane og her er det vi som bestemmer, da har det ikke noe å si hvem vi spiller mot.
Norges meget rutinerte Davis Cup-kaptein Anders Håseth er enig med eleven.
– Viktor vet vi at kan slå hvem som helst på hvilken som helst dag, så der kan alt skje, sier han og fortsetter. – Det er veldig gøy og interessant å være skikkelig underdogs. Jeg tror publikum vil være ekstra engasjert og spent på hva vi kan få til.

Som toer har Håseth nominert Andreja Petrovic som representerer Paradis TK og som spiller tennis på college i Florida. Hønefossgutten møter Serbias beste spiller Miromir Kecmanovic (ATP #34) i første kamp på OTA fredag kl. 18 i det som blir hans hittil desidert største kamp i karrieren.
– Jeg håper jeg kan spille den beste tennisen jeg har spilt noensinne. Å møte en topp 40-spiller i min aller første Davis Cup-kamp blir veldig spennende. Jeg må være tilstede i øyeblikket, tro på at alt er mulig og at jeg kan vinne, smiler debutanten.
23-åringen mener nivået på collegespillere er bedre enn mange tror. – Det er mange de siste åra som har vist seg fram på ATP-touren rett fra college, så jeg tror nivået mitt er der til å spille veldig bra.
Kaptein Håseth gleder seg til å se hva Petrovic kan få til i Norges åpningskamp mot verdensstjernen.
– Han har spilt kjempebra på trening og har alle muligheter til å bite fra seg.

Norges double-duo Herman Hagen Høyeraal og Viktor Durasovic i fussballkamp mot serberne tidligere i dag.

En annen som er nominert til å få sin DC-debut på hjemmebane i helgen er Herman Hagen Høyeraal. 21-åringen med det store spillet har vært en del av det norske DC-laget i flere år og skal etter planen i aksjon i double sammen med kompisen Durasovic på lørdag kl. 14.
– Det er kult at det ser ut som jeg endelig får spille en kamp. Viktor er en god kompis og vi har bodd sammen i Barcelona, så det hadde vært veldig gøy å spille sammen med han for Norge. Vi trente double i går og det var bra energi og god kjemi på laget, ler han. – Serve og forehand er mine styrker og det passer veldig bra i double hvor man skal spille aggressivt og fort, sier den nesten 2 meter høye spilleren fra Ullern.

Norges Davis Cup-lag.

Rundt 1500 tilskuere er ventet i hallen i løpet av helgen for skikkelig tennisfest.

Dørene åpnes kl. 16 fredag og kl. 12 lørdag. Vi oppfordrer publikum til å reise kollektivt og beregne god tid.


Slik ser kampoppsettet ut: Velkommen til Norge – Serbia på Oslo Tennisarena.