Stemningen sto i taket på Hasle da Norge tok i mot Serbias stjernegalleri i Davis Cup.
Aldri tidligere har Norge hatt besøk av tre topp hundrespillere i et tie og både norske og serbiske fans hadde funnet veien til Oslo Tennisarena, og for et forrykende show de fikk serve(r)t.

Herlig atmosfære på OTA.

Viktor Durasovic har selv omtalt oppgjøret mot Serbia som et kommende Davis-SHOCK, og det var han som var ett fattig poeng unna en kjempeskrell mot serbiske Laslo Djere (ATP #65) fredag kveld i Oslo Tennisarena.

Nordstrandspilleren var litt sent ut av startblokka og tapte åpningssettet 3-6, men slo solid tilbake med aggressivt spill og sørget for ellevill jubel blant de nesten 1000 fremmøtte på Hasle da han vant andresettet 6-4.

I det avgjørende settet fikk 25-åringen en kanonstart og brøt Djeres serve i åpningsgamet, gikk raskt opp til 2-0 og hadde to breakballer til et dobbeltbreak og 3-0-ledelse. Serberen servet seg ut av trøbbel og i stedet var det han som sluttet å slå feil, fikk momentum og tok fem game på rad opp til 5-2. Men kampen var ikke over. Durasovic fant fram godserven igjen og reduserte til 5-3 og nektet Djere å serve hjem kampen. I stedet brøt nordmannen tilbake til 5-4 og de oppmøtte jublet så taket nesten ble løftet på OTA. Durasovic tok tre game på rad til 5-5 og spenningen var total i settet som bølget frem og tilbake. Begge spillerne holdt serve de neste gamene og den uhyre spennende kampen skulle avgjøres i tie-break.

Viktor Durasovic -for en fighter!

De to fulgte hverandre tett og det var nordmannen som fikk kampens første matchball på 6-5. Serberen servet godt og viste styrke og holdt seg inne i matchen. Durasovic tok også frem fighteren i seg under press og reddet to matchballen, men da Djere fikk et minibreak til 9-8 klarte han til slutt å overliste hjemmehåpet i egen serve og sikret seieren knepent for Serbia. Kampen var likevel en stor seier for norsk tennis og alle som så kampen.

– Viktor spilte så bra tennis. Jeg håper bare han kan ta med seg det. At han ikke bare ser at han var så nære og ikke klarte det, men at han kan huske hva han ga publikum og som vanlig ga alt for Norge, oppsummerer en stolt Davis Cup-kaptein Anders Håseth.

– Det er vanskelig å se på et tap som en bra ting, men jeg setter pris på at så mange kom og heiet og skapte så god stemning. Det kommer jeg til å tenke tilbake på, sa Durasovic etter kampen.
I morgen skal Norges ener spille double, trolig med Herman Høyeraal, og han er klar for ny fight. – Jeg synes double alltid er gøy, så vinner eller tap, så kommer vi til å ha det gøy, avslutter han.

Andreja Petrovic debuterte i Davis Cup.

Det var også en stor dag for Andreja Petrovic som spilte sin største og hittil viktigste kamp i karrieren mot Serbias nr.1 Miromir Kecmanovic (ATP #34) i første kamp på OTA. 23-åringen viste seg fram med solid spill og fikk med seg fire game mot serberen i kampen som endte 6-1, 6-3 til forhåndsfavoritten som ble et nummer for stor for debutanten. Collegespilleren var likevel godt fornøyd med egen innsats i DC-debuten. – Jeg følte at jeg spilte på et høyt nivå og jeg koste meg på banen. Jeg synes ikke nivået hans var skremmende høyt, men jeg trenger å spille flere proffe turneringer for å ta det neste skrittet. Det var veldig kult. Energien og atmosfæren var så bra i dag. Jeg dro med meg publikum et par ganger underveis og koste meg skikkelig den timen på banen. Det ga skikkelig mersmark, smiler Petrovic etter kamp.

Serbia leder tiet 2-0 etter første spilledag. I morgen er det nye muligheter og det er igjen ventet å bli en publikumsfest når det starter med en fartsfylt doublematch.