Stang ut for Norge i Davis-Cup-qualifiers på Hasle. Viktor Durasovic var nære seier i alle sine tre kamper og kjempet heroisk for Norge i over 6 timer på under et døgn. Mot spillere ranket langt høyrer enn han selv, presset Nordstandspilleren serberne til avgjørende sett også i dagens to forrykende tenniskamper.

Team spirit!!

Tennisdagen startet med en underholdende doublekamp med de gode kompisene Viktor Durasovic og Herman Hagen Høyeraal. Det ble fartsfylt og publikumsvennlig og de norske gutta imponerte mot et sterkt serbisk lag bestående av double-spesialist Nikola Cacic og Filip Krajinovic (ATP #56). I andre sett overbeviste de to norske lagkameratene både serve og returspill og sørget for at tennisfesten fortsatte på OTA. Høyeraal spilte sin aller første DC-kamp og koste seg til tross for tap 4-6, 6-3, 3-6.
– Veldig gøy å spille foran så mange norske tilskuere. Det ble en skikkelig jevn kamp, tettere enn jeg trodde på forhånd mot såpass sterk motstand, og jeg følte underveis at vi kunne vinne. Min jobb var å serve som en hest, være stabil på volley samt oppmuntre Viktor, sier Ullerngutten fornøyd etter kampen. – Det gir motivasjon å spille sammen med en så god spiller som Viktor og foran så mange folk på hjemmebane. Vi har hatt en fantastisk med masse bra teamspirit, oppsummerer 21-åringen.

Herman Hagen Høyeraal fikk vist fram både superserven og sin gode forehand i debuten.

Med tre seiere på rad og en finaleplass i lomma for Serbias lag, var det bare «dead rubber’n» igjen i dette oppgjøret: Viktor Durasovic mot Hamad Medjedovic (ATP #258). Viktor viste hva han er laget av og stilte opp i den på papiret ubetydelige kampen til stor glede for hjemmefansen. For tredje gang denne helgen tapte Durasovic åpningssettet, men nektet å gi seg og fightet tilbake med flagget på brystet i en ny jevn og nervepirrende kamp. Mot slutten av andre sett vant Norges ener 8 poeng på rad fra 5-6 til 4-0 i tiebreaket og sikret et matchtiebreak foran et håpefulle fans. Et nytt skifte i momentum og meget solid spill av en 19-åring med friske bein, avgjorde super-tie-breaket til Serbias fordel og kampen endte  6-4, 6-7(4), 10-4 etter 1 time og 38 minutter.

Durasovic kjempet med flagget på brystet i tilsammen 6 timer og 2 minutter tennis foran en nesten fullsatt arena på Hasle. – Det ble bare stang ut i alle tre kampene. Serbia hadde marginene med seg i alle kampene og sånn er tennis. Vi har det litt kjipt nå siden det ble tap, men vi har det alltid mye moro underveis i DC-uka og de andre gutta er helt supre. Jeg setter veldig pris på måten laget og gutta har backet meg fra benken og ellers hele helgen, sier Durasovic til norsktennis.no.

Gutta backer. Fra venstre: Kim Andre Nordli, Lukas Lilleengen, Andreja Petrovic og Fredrik Loven.

Durasovic sin fysisk trener Kim Andre Nordli skryter av formen til 25-åringen. – Viktor er i sin livs fysiske form. Det er råtøft å stå der ute i så mange timer, spesielt for hodet, det er derfor det er spesielt viktig at han er sterk i kroppen. Han er litt «banged up», men han har det greit og kommer til å hente seg fort inn, forteller Nordli som har jobbet med spilleren tett i ett og et halv år.

DC-kaptein Anders Håseth er stolt og imponert over sine spillere som spilte godt mot et veldig sterkt lag. – Når man taper tre kamper i avgjørende sett så sier det mye om at vi var veldig nære tross alt. Det føles alltid bedre å tape når man tross alt har gitt en god fight til tross for at vi var underdogs. Vi viste at vi var konkurransedyktige, avslutter Håseth.