-Å få delta i EM for juniorar er stort i seg sjølv! Me har no to norske i kvartfinale, og forrige gong det skjedde var med Casper, skriver Lars Gjerdåker, president i Norges Tennisforbund, på sin Facebook-profil.

Denne uken arrangeres EM individuelt og Norge har sendt lag i klassene u14, u16 og u18. Både u14 og u16 arrangeres i hver sin del av Tsjekkia, mens u18 arrangeres i Sveits.

Idag spiller to av u16 spillerne kvartfinale.

-Individuelt EM for 14,16 og 18 spilles denne uken. Alle spillere og trenere har sikkert hatt spennende, lærerike og lange dager. Uansett resultat så er det viktig å huske at svært få kvalifiserer seg til slike mesterskap. Enda færre spiller seg helt frem til kvartfinale som Emily Sartz-Lunde og Nicolai Kjær har gjort. Kanskje blir det mer?, skriver generalsekretær Aslak Paulsen på sin Facebook-profil.

Emily Sartz-Lunde er klar for kvartfinale i EM individulet u16

Nicolai Kjær har base i Norge og er allerede favoritt i Tennis Europe sammenheng. Han er ranket som nr 8 på Tennis Europe rankingen (u16) og nr 1 på Race to Masters rankingen til Tennis Europe.

Emily Sartz-Lunde bor og spiller på Emilio Sanchez-akademiet i Spania og spiller for det meste ITF Junior-turneringer, dvs årsklassen u18. Hun har idag en en ranking på #229 på ITF Junior.

-Jeg er imponert over innsatsen og at de har spilt godt i det siste. Men også imponerende at de klarer å holde det oppe når de møter de beste i Europa, sier Cezar Johannsson som er landslag- og kraftsenterkoordinator i Norges Tennisforbund.

Sartz Lunde er selv seedet nr 13 i tablå og idag går hun mot 5. seedet fra Bulgaria, Yoana Konstantinova. Kjær er selv 5. seedet og møter nå førsteseedet i spanske Martin Landaluce.

FØLG KAMPENE LIVE HER FRA 09:30