….når de nekter tennisklubbene å ha åpent for voksne spillere, samtidig som kommersielle treningssentre har åpent.

Styreleder i Stabekk Tennisklubb tar igjen til orde for at tennissentre skal få holde åpent for de over 20 år i tirsdagens utgave av Budstikka.no, Asker og Bærums lokalavis.

– De tiltakene stat og kommune innfører må være nødvendige ut ifra smittevernhensyn. Etter min mening er ikke det kravet oppfylt når vi tenker på idretter der smitterisikoen er veldig lav. Spesielt ikke når de bruker den samme forskriften til å holde treningssentrene åpne for kommunens innbyggere, sier Egil André Berglund til avisen.

Les hele artikkelen i Budstikka.no her

Styreleder og advokat Egil André Berglund. Foto: Espen Hildrup

Stabekk tennisklubb, og flere klubber i Bærum kommune, håper at regjeringen og kommunene lemper på forskriftene, slik at også tennissentrene kan åpne, på linje med treningssentrene. Styrelederen har lite forståelse for at tennissentrene ikke kan være åpne for voksne over 20 år, når treningssenter som Sats har den muligheten. Formannskapet i Bærum møtes fredag kl 12:00 denne uken for behandling av lokal forskrift. Kjøpesentre i Bærum åpner allerede torsdag.

Berglund mener stat og kommune ikke har hjemmel i smittevernloven for å stenge tennissentre og kan derfor bli erstatningspliktige om ikke tennissentrene får åpne. Stabekk tennisklubb har hittil tapt over 1 million kroner i tapte kursinntekter og baneleie frem til nå.

– Det fordi stat og kommune, etter min mening, ikke har hjemmel ut ifra smittevernloven, for å stenge tennissentrene for voksne utøvere, sier han til avisen.