– Suksessoppskriften er at vi lar ungdommene selv bestemme hvordan de vil ha det hos oss, sier Ole Magnus Bekkelund, trener i Stavanger Tennisklubb. 

Stavanger Tennisklubb har klart å beholde ungdom gjennom en rekke tiltak. Ikke all ungdom ønsker å satse på idrett, men aktivitetstilbudet må fortsatt være til stede.

Se filmen Norges Idrettsforbund lagde om Stavanger TK i forbindelse med «Ungdomsløftet» som er norsk idretts tiårige satsning frem mot 2022 for å rekruttere og beholde flere ungdom i norsk idrett. Målet er at ungdommer mellom 13 og 19 år skal være med lengst mulig som aktive, men også i rollen som trenere, ledere, dommere og frivillige med ansvar for ulike oppgaver i klubben.

– Vi inviterer ungdommene til pizza, stiller de spørsmål om hva de ønsker på treningene. Ved hjelp av dette, har vi funnet gode tiltak sammen med ungdommene som har bidratt til vekst og økt trivsel, sier Ole Magnus til Idrettsforbundet

Les hele artikkelen her

Sammen med ungdommene utviklet klubben blant annet et konsept som heter Ungdomsligaen – en tennisserie der lag på tvers av klubber spiller mot hverandre. Ligaen er et breddetilbud som varer i et halvt år og der alle lagene spiller mot hverandre.

– Dette ordner ungdommene selv, vi setter opp tidene og booker bane, så spiller ungdommene kampene på egenhånd, forteller Ole Magnus.