Sarpsborg Tennisklubb har jobbet for tennishall i 35 år. Nå går klubben nye veier for å realisere halldrømmen.

Allerede i 1986-1987 forsøkte klubben å sette opp boblehall over to av utebanene. Utover både 1990-tallet og 2000-tallet har det vært gjentatte forsøk på å få til et helårstilbud for sarpingene.

Sarpsborg Tennisklubb har satt opp nettene på utebanene i påvente av våren, men skulle nok aller helst ha spilt under tak om vinteren. Nå går det endelig mot tennishall. (Foto: Sarpsborg Tennisklubb)

Nå går klubben sammen med Fredrikstad Tennisklubb. Planen er et firebaners anlegg i Torsbekkdalen som klubbene skal dele på. De to klubbene deler allerede på en trener – nå tar de to naboklubbene samarbeidet til neste nivå.

-Nå kan vi sette opp et større anlegg enn vi ville vært i stand til selv, sier Frode Ødemann Andersen, styremedlem i Sarpsborg Tennisklubb.

Prosjektet har en kostnadsramme på 27 milioner kroner. Tennishallen skal inneholde fire baner, lagerrom og garderober. Klubbene spytter inn tre millioner i egenkapital hver. Resten finansieres med tippemidler og tilskudd.

Andersen forteller at klubbene har en intensjonsavtale om å etablere et felles selskap.

-Det er naturlig å tenke 50/50. Vi er helt i startgropen fortsatt, så det blir spennende å se hvordan vi løser samarbeidet framover, sier Andersen.

Sarpsborg Tennisklubb sitt klubbhus. Klubben har vokst til 434 medlemmer. Nå ser det ut til at medlemmene snart kan begynne å glede seg til tennishall. (Foto: Sarpsborg Tennisklubb)

Begge klubber har hatt god medlemsvekst de siste årene og lenge hatt et prekært behov for et helårstilbud. Per i dag kjører medlemmene til Moss, Halden, Soon eller Strømstad for å spille tennis om vinteren.

Selv om samarbeidsprosjektet er helt i startgropen, er optimismen større enn på lenge.

-Det ser lysere ut enn noen gang, mener Andersen.

Klubbene har sendt inn søknad om tomten i Torsbekkdalen, et område som ligger fem minutters kjøretur fra dagens tennisbaner i Sarpsborg.

-Vi har fått tilsagn om tomten to ganger tidligere, så jeg kan ikke forstå annet enn at vi får den nå også, sier Andersen. Første gang klubben så for seg tennishall i Torsbekkdalen, var i 2001. Den gang strandet prosjektet på økonomi.

Reguleringsplanen har øremerket tomten for tennis, det gir grunn til optimisme. Finansieringsplanen ser også ut til å gå i orden. Sarpsborg Tennisklubb står også på Idrettsrådets anleggsliste for 2022.

Et lite usikkerhetsmoment er imidlertid hvorvidt undersøkelsene av grunnforholdene gir klarsignal for bygging. Etter katastrofen på Gjerdrum i desember, er det ytterligere fokus på å undersøke grunnforholdene grundig. Det er planlagt stor byggevirksomhet i det aktuelle området framover. Ingen konklusjoner er offentliggjort enda, men Andersen vet at undersøkelsene allerede er i gang.

Sarpsborg Arbeiderblad skrev nylig om samarbeidsprosjektet. Les saken her