Ulrikke Eikeri – Nadiia Kichenok: 2-1 (5-7, 6-2, 6-2)

I Charleston Open, WTA 500, slo Ulrikke Eikeri den ukrainske spilleren Nadiia Kichenok etter å ha tapt det første settet. Dette er første gang Eikeri vinner en singel-match i et hovedtablå på WTA Tour.

-Dette er utrolig gøy for Ulrikke og for norsk tennis. Dette er stort og veldig imponerende. Ulrikke har den siste tiden prestert på det aller høyeste nivået, spesielt i double der Ulrikke har nådd en verdensranking som nummer 50 i verden. Hun har på grunn av sin høye ranking i double, valgt å prioritere double foran singelspill, men har den siste tiden spilt veldig bra også i single. Det er derfor utrolig gøy å se at hun får til et så bra resultat i en stor turnering som i Charleston, sier landslagsansvarlig Fredrik Loven

Ikke siden 1991 har en norsk damespiller vunnet førsterunde av en WTA turnering. Sist gang Norge hadde en damespiller med seier i main draw, på WTA Tour, var i 1991 med Amy Jönsson Raaholt.

-Ulrikkes bra resultater i double har hjulpet henne å utvikle sitt singelspill. Hun har dermed blitt en bedre tennisspiller. Det blir spennende å følge med videre nå, avslutter Loven

Eikeri har tidligere vunnet førsterunde i WTA 125. Disse er også organisert av Women´s tennis Association, men er den nest høyeste kvinnekonkurransen, rett under WTA Tour. WTA 125 blir også kalt WTA Challenger-serien.

I neste runde venter 9. seedet Madison Keys (WTA 24).

Se høydepunkter fra kampen her

https://www.wtatennis.com/videos/2563527/charleston-eikeri-claims-first-norwegian-wta-win-since-1991